cluClub Brugge
gntKAA Gent
Datum: 21/05/2017 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel

Slag om Vlaanderen op het scherp van de snee: "We hebben misschien het mentale voordeel, maar..."

Timothy Collard Sander De Graeve
Timothy Collard en Sander De Graeve
| 0 reacties
Slag om Vlaanderen op het scherp van de snee: "We hebben misschien het mentale voordeel, maar..."
Foto: © photonews

Club Brugge en KAA Gent sluiten hun seizoen zondagnamiddag af met een heuse finale. Beide ploegen zullen strijden om de tweede plaats in het klassement en het bijhorende ticket voor de derde voorronde van de Champions League. Een Slag om Vlaanderen op het scherp van de snee, zeg maar.

Voor Club Brugge is het van moéten. Blauw-zwart gaf op het einde van reguliere competitie de leidersplaats uit handen en is niet van plan om op het einde van de play-offs hetzelfde te doen met de tweede plaats.

Preud’homme kan geen beroep doen op de geblesseerde Izquierdo en de geschorste Claudemir. Club treedt straks dus niet op volle sterkte aan tegen zijn rivaal. Ook Tomas Pina, Abdoulay Diaby en Laurens De Bock zijn out. Bjorn Engels en Benoit Poulain zijn dan weer terug.

Mentale voordeel

Gent heeft minder te verliezen en de bezoekers kunnen dan ook vrank en vrij gaan spelen in het Jan Breydelstadion. "We hebben misschien het mentale voordeel, maar ik zou dat niet overschatten. Ze hebben genoeg aan een gelijkspel om tweede te worden. We gaan daar niet gaan aanvallen als gekken, maar als we kansen krijgen, gaan we ze uiteraard krijgen", aldus Renato Neto.

Hein Vanhaezebrouck kan bij de Buffalo’s rekenen op een nagenoeg fitte kern. Enkel achter de naam van Samuel Gigot staat een vraagteken, al behoort de Fransman wel tot de wedstrijdselectie.

Meer nieuws