Gent maakt zich op voor onverhoopte eindstrijd: "Niemand geloofde hier nog in"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

AA Gent en Anderlecht kijken elkaar in de ogen in de strijd om de vijfde plaats

Gent maakt zich op voor onverhoopte eindstrijd: "Niemand geloofde hier nog in"
Foto: © photonews

Pakweg een tweetal weken geleden zag het er dramatisch uit voor AA Gent. De Bekerfinale werd verloren en ook thuis tegen Club Brugge liep het mis. De vijfde plaats leek mijlenver verwijderd van de Buffalo's, maar zeges op Standard en Antwerp brachten daar verandering in.

Dankzij twee doelpunten in de allerlaatste minuut pakte Gent zes op zes en wipte het over Anderlecht naar plek vijf. Om het waterkansje op Europees voetbal te behouden, volstaat nu een gelijkspel voor de Buffalo's. "Twee keer pakten we de drie punten in het absolute slot, dat is fantastisch", aldus Gent-coach Thorup.

"Niemand geloofde een week geleden nog in plek vijf. Of we nu op twee gedachten gaan hinken tegen Anderlecht? Neen, we hebben maar één ding in ons hoofd. We moeten afsluiten op de best mogelijke manier. We gaan zoals altijd voor de zege gaan." Bij AA Gent zijn Derijck, Chakvetadze en Dejaegere nog steeds out, Bronn is geschorst. Eric Smith komt zo nog eens in de wedstrijdkern terecht.

Bij Anderlecht liep het tegen tien man van Standard grondig fout. Om nog kans te maken op Europees voetbal moeten de troepen van Karim Belhocine absoluut winnen op bezoek bij AA Gent. De heenwedstrijd in deze play-off 1 werd een absolute sof, kan het nu beter?

Wie wint er volgens jullie? Bij BETFIRST krijg je bij een deposit van vijftig euro een bonus tussen honderd en hondervijftig euro!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws