kvkKV Kortrijk
gntKAA Gent
Datum: 06/04/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Guldensporenstadion
Live AA Gent op zoek naar 6 op 6 bij Kortrijk
Christophe van den Boom
| 0 reacties
AA Gent op zoek naar 6 op 6 bij Kortrijk
Foto: © SC

AA Gent gaat vanavond op bezoek bij KV Kortrijk. De Buffalo's gaan op zoek naar 6/6 bij het team van Hein Vanhaezebrouck, dat vorige week niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel op het veld van Lierse.

Zukanovic mag meespelen

Coach Fernandez moet op één plaats sleutelen aan zijn team. Centraal achterin mag Ervin Zukanovic vandaag nog spelen. Zijn schorsing gaat pas in vanaf de volgende wedstrijd. Yaya Soumahoro zal er niet bij zijn vanavond. De Ivoriaan blesseerde zich tijdens het duel met Bergen. Daardoor zou Christian Brüls wel eens in het team kunnen komen. Tot slot zullen ook Kola, Thijs, Messoudi en N’Diaye niet in actie komen door blessures.

Gent begon aan play-off II met een overwinning en dankte daarvoor nogmaals zijn aanvaller Ilombé Mboyo. De aanvoerder had de nacht voordien nog in de cel doorgebracht omdat hij zich in de Matongewijk had begeven terwijl hij daar niet meer mag komen. Dat deerde Mboyo echter niet. In de thuismatch tegen Bergen stond hij er en zorgde hij voor de twee Gentse doelpunten.

KVK wil iets rechtzetten na 0-0 tegen Lierse

Kortrijk wil zich herpakken na het bloedeloze gelijkspel op het veld van Lierse. De troepen van Vanhaezebrouck moeten winnen, willen ze Gent niet zien uitlopen tot vijf punten. Dat zou wel eens kunnen betekenen dat het meteen over is. Kortrijk telt geen geschorste spelers, maar wel twee jongens die moeten uitkijken voor een gele kaart. Als Reynaud en Pavlovic geel krijgen, staan ze de volgende wedstrijd aan de kant.

Vanhaezebrouck kan nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Brecht Dejaegere. De middenvelder liep de blessure op in de halve finales van de beker tegen Cercle Brugge en is nog niet speelklaar. Verwacht wordt dat Dejaegere woensdag de trainingen kan hervatten. Verder mist de West-Vlaamse club ook nog Matton, Kamghain en Martin met blessures.

De selecties van beide teams:

KV Kortrijk: Keet, De Mets, Mitrovic, Reynaud, També, Chavarria, Pavlovic, Carevic, UJlens, Capon, Nfor, Pillot, Mulemo, Ndiaye, Dupuis, Verstraete, Ragolle, Wijns.

AA Gent: Boeckx, Rafinha, Arzo, Zukanovic, Melli, Maréval, Neto, Hubert, Van Der Bruggen, Kage, Brüls, Mboyo, Maes, Wallace, Lepoint, Lopez, Coulibaly, Cendros, Nahayo.

Kan Mboyo vanavond opnieuw scoren? Waag er een gokje op bij Unibet. Als je 60 euro inzet op het feit dat Mboyo het eerste doelpunt van de partij maakt, dan kan je zo maar eventjes 435 euro terugverdienen. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws