mciManchester City
cheChelsea
Datum: 29/05/2021 21:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Finale
Stadion: Estádio do Dragão
De Bruyne speelt belangrijkste match uit carrière en moet met ploegmaats voorbij ploeg die hen al twee keer klopte

Volg Manchester City - Chelsea vanavond om 21u LIVE op VOETBALKRANT.COM!

De Bruyne speelt belangrijkste match uit carrière en moet met ploegmaats voorbij ploeg die hen al twee keer klopte
Foto: © photonews

Vier Belgen wonnen al eens de Champions League. Kevin De Bruyne kan de vijfde worden, met Manchester City. Het zou voor City ook de voltooiing betekenen van een missie, tien jaar nadat het zijn eerste grote prijs sinds mensenheugenis pakte. Maar Chelsea weet hoe het City met kloppen.

Toen City in 2011 de FA Cup won, was dat een teken dat de inbreng van de Abu Dhabi Group opbracht. Sindsdien veroverde het nog titels en bekers, maar in de Champions League liep het keer op keer mis. Niet dit seizoen: onder impuls van dirigent De Bruyne schakelde City Dortmund en PSG uit en bereikte voor het eerst de finale. Wint het die, dan is dat veruit het grootste moment uit de clubgeschiedenis.

Weinigen hadden voor aanvang van dit seizoen Chelsea in de Champions League-finale verwacht, maar sinds Tüchel er de plak zwaait, is het een ploeg geworden met knap combinatievoetbal. Het was in de halve finales ontegensprekelijk de beste ploeg tegen een grootmacht als Real Madrid, dan heb je die plaats in de finale meer dan verdiend.

Het team uit Londen zal ook zeker geloven in zijn eigen kansen, want het won de laatste onderlinge duels tegen City. In de halve finales van de FA Cup haalde Chelsea het met 1-0. In de competitiematch in Manchester werd het 1-2. In die laatste ontmoeting was De Bruyne er wel niet bij. Die heeft met zijn spelinzicht en magistrale passing misschien wel de sleutel in handen tijdens de confrontatie met zijn ex-ploeg in Porto. 

Hoe ziet u de het aflopen? Wint City na 90 minuten? Dan kan u 1,95x uw inzet terugverdienen. Staat het dan gelijk, dan kan u 3,6x uw inzet terugverdienen. Een overwinning van Chelsea levert liefst 4,60x uw inzet op. Voorspel de uitkomst van de Champions League-finale nu bij BETFIRST!

Meer nieuws