belBelgië
kazKazachstan
Datum: 07/10/2011 20:45
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Live Laatste strohalm: winnen België en Duitsland?
Fabian Morren
| 0 reacties
Laatste strohalm: winnen België en Duitsland?
Foto: © SC

De Rode Duivels trekken de kaart van de aanval tegen Kazachstan. Leekens brengt het verwachte elftal tussen de lijnen met Mertens, Hazard, Dembélé en De Camargo. Even belangrijk als de winst tegen Kazachstan is het resultaat van Turkije tegen Duitsland.

Fabian Morren in Brussel

Igor De Camargo start in de spits, ook Dembélé krijgt zijn kans in het elftal. Achteraan vervangt Ciman de geblesseerde Alderweireld op de rechtsachterpositie.

Het ideale scenario vanavond is dat de Belgen winnen van Kazachstan en Turkije thuis verliest tegen Duitsland. De Rode Duivels hebben dan dinsdag het lot in eigen handen in Duitsland.

Het kan ook nog anders, maar dit zijn scenario’s die minder waarschijnlijk lijken. Als de Belgen 4 op 6 halen tegen Kazachstan en Duitsland, en Turkije pakt slechts 1 op 6 tegen Duitsland en Azerbeidzjan. Of België haalt 3 op 6 tegen Kazachstan en Duitsland; Turkije haalt 0 op 6 tegen Duitsland en Azerbeidzjan. Ook in dat geval spelen de Duivels barragewedstrijden.

Er is maar één optie: winnen en hopen

Menig landgenoot zal vanavond ook de tussenstand van Turkije in de gaten houden. Die is eigenlijk minstens even belangrijk als die van de Rode Duivels zelf. “Wij luisteren in elk geval niet naar de radio op de bank. Ik hoor het verloop in Turkije wel via de reacties van het publiek”, zegt Leekens.

Om ons nog wat extra hoop te geven is er Eric Gerets. Hij en Joachim Löw hebben dezelfde manager en kent de Duitse bondscoach dus vrij goed. “Löw heeft beloofd om met zijn sterkste elftal te spelen tegen Turkije”, aldus Gerets. Al voegde hij er wel aan toe dat hij ook tegen de Belgen voluit zal gaan.

Volg de wedstrijd live bij ons...

Meer nieuws

EK Kwalificatie