porPortugal
spaSpanje
Datum: 27/06/2012 20:45
Competitie: EK
Speeldag: Halve Finales
Live Spanje en Portugal willen kost wat kost naar finale
Tomas Taecke
| 0 reacties
Spanje en Portugal willen kost wat kost naar finale
Foto: © SC

Spanje neemt het vanavond in Donetsk op tegen buurland Portugal met als inzet een felbegeerde plaats in de finale van dit EK. De spanning is te snijden, de belangen zijn groot. Wie blijft om 20.45u overeind in dit levensbelangrijk Iberisch onderonsje?

Tomas Taecke in Donetsk

Vanavond kruisen Spanje en Portugal de degens in wat misschien wel het meest interessante duel op dit EK kan worden. De aartsrivalen willen ten koste van de vijand richting Kiev en finale, dat dit de meest belangrijke onderlinge confrontatie ooit is hoeft geen betoog. Frankrijk kreeg zaterdag als eerste de kans om Spanje van zijn troon te stoten maar ging daarbij plat op de buik. Kunnen de Portugezen wel waar de Fransen niet in slaagden? Namelijk Spanje voor het eerst in zes jaar verslaan in de uitschakelingsfase van een kampioenschap.

De Spaanse spelersgroep is volledig fit, Portugal kan geen beroep doen op aanvaller Helder Postiga. Bondscoach Paulo Bento is genoodzaakt voor het eerst op dit EK zijn elftal te wijzigen: ditmaal zal Hugo Almeida  als diepe spits geflankeerd worden door Nani en Ronaldo. Aan Spaanse zijde één grote verrassing. Del Bosque brengt een echte spits aan de aftrap, maar niet Fernando Torres. Alvaro Negreda krijgt zijn kans, hij wordt bijgestaan door Silva en Iniesta.

Onze redactie is ter plaatse, alles is vanaf 20.45u LIVE te volgen op onze website!

Meer nieuws