itaItalië
kroKroatië
1-0
1-1
71' (Ivan Strinic)
Datum: 14/06/2012 18:00
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 2
Live Italië en Kroatië met zelfde basiself
Italië en Kroatië met zelfde basiself
Foto: © SC

Kroatië kan zich op de tweede speeldag als eerste ploeg plaatsen voor de tweede ronde. In een groep met Spanje en Italië zou dit een verrassing van formaat zijn. Daarvoor moet het vanavond wel winnen van Italië. Kan Kroatië voor de verrassing zorgen?

Coach Cesare Prandelli weet wat hen te doen staat. "Onze opdracht is simpel. We moeten aanvallen en de 3 punten pakken tegen Kroatië." Eenvoudig gezegd, maar van onderschatting is alvast geen sprake. "Kroatië is goed georganiseerd en spelen graag hoog. Ze kunnen tijdens de match ook opeens hun opstelling wijzigen.", gaat Prandelli verder. "We hebben hen uitvoerig gescout. Ze zijn volledig anders dan Spanje, maar we hebben de klasse om deze match te winnen."

Slaven Bilic ziet de wedstrijd beslist worden op het middenveld. "Met Andrea Pirlo en Luka Modric spelen 2 sterke middenvelder bij Italië en Kroatië. Als zij goed spelen, dan speelt het team ook goed. Daar ligt wellicht de sleutel.", vertelt de bondscoach van Kroatië. "We zullen goed geconcentreerd moeten blijven. Deze match zou wel eens kunnen beslist worden in de details."

Kroatië heeft alvast de statistieken mee. Italië slaagde er nog nooit in om in een officiële match te winnen van Kroatië. "Dat betekent niks voor de match. Het Italië van nu is niet meer dezelfde als deze van in het verleden. Het lijkt mooi op papier, maar het betekent niks.", aldus Bilic.

Beide coaches zijn blijkbaar tevreden met de prestatie van hun ploeg tijdens de eerste wedstrijd en sturen dezelfde elf het gras op.

Opstellingen:
Italië: Buffon; Bonucci, De Rossi, Chiellini; Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta, Giaccherini; Balotelli en Cassano.
Kroatië: Pletikosa; Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic; Rakitic, Vukojevic, Modric, Perisic; Jelavic en Mandzukic.

De wedstrijd is ook nu live te volgen op jouw favoriete site vanaf 18u.

Meer nieuws