Datum: 13/06/2012 20:45
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 2
Nederland hoopt op zege in historisch duel
Tomas Taecke
| 0 reacties
Nederland hoopt op zege in historisch duel
Foto: © SC

De absolute topaffiche van dit EK dient zich vanavond in Kharkov aan. Nederland en Duitsland nemen het tegen elkaar op in een kraker die vooral voor onze noorderburen van levensbelang is.

Tomas Taecke in Kharkov

In het zonovergoten Kharkov zullen Nederland en Duitsland het vanavond tegen elkaar opnemen. Een historisch burenduel waarin vooral Oranje zich geen nederlaag kan permitteren. Holland verloor de openingswedstrijd in de poule tegen Denemarken en mag bij een nieuwe verliesbeurt hoogstwaarschijnlijk zijn koffers pakken. Duitsland daarentegen is in geval van winst altijd gekwalificeerd voor de kwartfinales.

De laatste confrontatie van beide landen belooft alvast niet veel goeds voor Oranje. In een oefenpartij werden de Nederlanders met 3-0 van de mat geveegd in Hamburg. Op het EK in 2004 sleepte Van Nistelrooy in extremis nog een punt uit de brand voor Oranje (1-1).

Veel blessures zijn er niet. Joris Mathijsen heeft nog steeds last aan de hamstrings, Schweinsteiger is aan de overzijde hersteld en stond 90 minuten op het veld tegen Portugal. Schorsingen zijn er voorlopig nog niet in het Nederlandse of Duitse kamp.

Om 20.45u zal de Zweedse scheidsrechter Jonas Eriksson de partij op gang blazen! U kan alles LIVE volgen via onze website!
 

Meer nieuws