andAnderlecht
borBordeaux
0-1
Jan Polak 79'
1-1
Datum: 13/02/2008 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht op tijd in vorm voor Bordeaux?
Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht op tijd in vorm voor Bordeaux?
Foto: © SC

Vanavond speelt Sporting Anderlecht tegen Bordeaux, Anderlecht moet een goed resultaat behalen wil het nog enige spanning behouden in de terugwedstrijd.

Woensdag bekampt RSC Anderlecht het Franse Bordeaux in de 16e finales van de UEFA Cup. Na de 2-4 uitzege tegen een mak Brussels start paarswit met een goed gevoel aan de wedstrijd. De spelers van trainer Ariël Jacobs zullen echter op hun hoede mogen zijn: Bordeaux staat momenteel op de tweede plaats in de Franse eerste klasse.
 
Goed voetbal zorgt voor verdiende winst
Trainer Franky Van der Elst sloeg zichzelf meermaals voor het hoofd afgelopen weekend. Zijn nieuwe ploeg, FC Brussels, bakte er werkelijk niets van tegen een oppermachtig Anderlecht. Vooral de aanwezigheid van wintertransfer Gillet deed de Brusselse defensie soms daveren op de grondvesten. De match tegen de buren liet Anderlecht toe om rustig uit te kijken naar de wedstrijd tegen Bordeaux van komende woensdag. Coach Jacobs rekent ook op een herboren Mbark Boussoufa, die met drie assists een groot aandeel had in de winst tegen Brussels.
 
Bordeaux onder stoom
Het was de laatste jaren windstil rond Girondins de Bordeaux. De club uit de wijnstreek belandde van de ene crisis in de andere. Vorig jaar kon de ploeg niet bevestigen in de Ligue 1 en moest het zich tevreden stellen met een plaatsje in de UEFA Cup. Met de komst van trainer en Franse voetballegende Laurent Blanc waait er een nieuwe wind doorheen de club. Momenteel bekleedt Bordeaux de tweede plaats in het klassement en ook in de UEFA Cup deed het team het uitstekend: het won alle wedstrijden in de poule. Even werd gevreesd voor een aanvallend probleem nadat prijsschutter Chamakh naar de Afrika Cup vertrok met Marokko. Hierdoor kreeg de Argentijn Cavenaghi voluit zijn kans en dat loont: acht doelpunten in zeven wedstrijden.
 
Bordeaux moet het woensdagavond stellen zonder Trémoulinas, hij heeft last van een blessure aan de kuit. Ook Planus is er niet bij, net zoals Jemmali en Fernando. Bij Anderlecht staan er nog vraagtekens bij Polak, hij kreeg zaterdag een trap op de dij. Wellicht raakt hij speelklaar. Van Damme heeft nog wat last van de enkel, maar raakt wellicht ook fit. Voor Legaer komt de wedstrijd te vroeg.
 
De wedstrijd zal geleid worden door de Italiaan Tagliavento. Tot nu toe zijn er 12.000 tickets verkocht, bij Sporting hopen ze toch op 15.000 toeschouwers. De Fransen kregen 600 tickets, waarvan er 400 verkocht zijn. 

Tekst: Kjell Debacker en T. Dubois

Meer nieuws