Datum: 10/12/2015 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Lotto Park
Anderlecht: voor het Belgisch prestige en het uitwissen van de schande
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

Anderlecht heeft geen andere keuze dan zich te plaatsen tegen Qarabag

Anderlecht: voor het Belgisch prestige en het uitwissen van de schande
Foto: © photonews

Anderlecht móet zich vanavond plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Aan het alternatief willen wij en met ons het bestuur, coachingstaf, spelersgroep en supporters niet eens denken. Het wordt nog eens een ouderwets avondje hoogspanning in het Astridpark.

Anderlecht heeft geen andere keuze dan zich te plaatsen om de gemoederen te bedaren. Op sociale media begint de kritiek immers aan te zwellen en een uitschakeling zou enkel koren op de molen van de misnoegden zijn. 

Daarnaast is Anderlecht het ook aan zichzelf verplicht. AA Gent gooit heel hoge ogen in de Champions League en is dé ambassadeur van het Belgische voetbal. Als Anderlecht zich laat uitschakelen door - met alle respect - een Azerbeidzjaanse ploeg, gaat dat het prestige van de recordkampioen geen deugd doen.

Praet en Suarez zullen top moeten zijn

Hasi zei het gisteren zelf ook: "We moeten de schande van de heenmatch uitwissen." Dat hij daarbij niet kan rekenen op Steven Defour is een serieuze streep door de rekening. Dat hij Leander Dendoncker recupereert, is dan weer goed nieuws.

Praet en Suarez zullen top moeten zijn, want van hen moet de creativiteit komen om het stugge blok van de bezoekers te ontwrichten. Kara en Deschacht zullen onverzettelijk moeten zijn, want zij moeten de snelle counters opvangen. En Tielemans, die moet naar voor treden. Bij afwezigheid van Defour zal er naar hem gekeken worden!

Hoe schat Unibet de kansen in?

Paars-wit is de grote favoriet in het duel. Denkt u echter dat de Brusselaars het gaan laten afweten? Wedden op winst van de Azerbeidzjanen levert al 495 euro op bij een gokje van 60 euro. Die kan u nog steeds afhalen bij Unibet via deze link.

Meer nieuws

Europa League

 Halve Finales (H)