olyLyon
nanNancy
13'
1-0
Datum: 29/10/2006 21:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Gerland
Degradatietopper in Frankrijk
Ruben Claesen
| 0 reacties
Degradatietopper in Frankrijk
Foto: © SC

Nantes en Monaco, de twee negatieve verrassingen van het seizoensbegin uit de Ligue 1, werken vanavond hun onderling duel af. Opmerkelijk: enkel Nantes en Monaco ontsloegen tot hiertoe hun trainer. Toulouse en Lille strijden dan weer om de tweede plaats, sinds Marseille verloor van Lyon. Dat Marseille speelt morgen op Nice, kampioen Lyon ontvangt eveneens op zondag Nancy.
 
Lens – Auxerre, die in de vooravond de elfde speeldag openen, heeft iets weg van de wedstrijd tussen twee clubs die wel zouden kunnen, maar waar het niet altijd uitkomt. De thuisploeg wil ongetwijfeld even goed doen als vorig jaar, toen het Auxerre met 7-0 vernederde. Bij Auxerre zijn Mignot, Radet en Jelen geblesseerd. Door de blessure van die laatste vergroot de kans op basisplaats van Pieroni weer wat. De afwezigen bij de thuisploeg komen mondjesmaat terug: zo hebben Vignal en Jussié hun schorsingsdag uitgezeten, Yohan Demont komt terug uit blessure. Ook Kovacevic en Hilton zijn er weer bij.
 
Nantes en Monaco zijn dan weer twee ploegen die allebei moeten winnen. Een topper tussen de laatste en de voorlaatste, voor beide ploegen was het ooit anders. Zo wonnen ze samen vijftien landstitels. De Monegasken moeten het wel zo’n vijf à zes weken doen zonder Jan Koller. Ook Lucas Bernardi is er nog niet bij. Roma, Cufré en Plasil zijn wel speelklaar. De thuisploeg zal moeten aantreden met een vertimmerde verdediging: Cetto, Signorino en Savinaud zijn geblesseerd.
 
Elfde uit te stand Le Mans ontvangt Lille, nummer vijf. In de wedstrijdkern van LOSC zitten geen Audel, Dumont (beiden geblesseerd) en Vitakic (geschorst). Bij de thuisploeg krijgt Romaric gewoon z’n basisplaats, Fanchone, die nog niet volledig fit is, niet. Datzelfde geldt ook voor Paulo André en Matsui, al zit die laatste wel in de kern.
 
Verder zijn er op zaterdag nog Troyes – Saint-Etienne, Bordeaux – Sedan, Lorient – Valenciennes, PSG – Rennes en Toulouse – Sochaux.
 
Zondag spelen de eerste twee uit de rangschikking hun partij. Marseille wil de opgelopen nederlagen van de voorbije week tegen Lyon en Saint-Etienne (2x 1-4) verwerken, en dus zal het moeten winnen op het veld Nice. Lyon neemt het dan weer thuis op tegen Nancy, waar Dosunmu misschien weer eens mag starten na zijn goede prestatie in de Coupe de la Ligue.

Meer nieuws