Datum: 24/02/2008 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stadio Olimpico
Profiteert Juve van Europese midweek?
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Profiteert Juve van Europese midweek?
Foto: © SC

Op de vierentwintigste speeldag van de Serie A lijkt Juventus van de toppers de makkelijkste opdracht te hebben. Bovendien konden de Bianconeri tijdens de week toekijken hoe de concurrentie inspanningen moest leveren in Europa.

Juventus boekte de jongste twee speeldagen belangrijke successen tegen Udinese en Roma. In Reggio Calabria moet ook de klip 'Reggina' omzeild kunnen worden. Wel moet Ranieri het zonder een aantal sterkhouders zien te klaren. Buffon wordt uit voorzorg aan de kant gelaten, Trezeguet (foto) heeft koorts, Iaquinta een rugprobleem, Zebina (sterk bezig de jongste weken) een knieblessure en Nocerino is geschorst. Dat heeft voor gevolg dat Sissoko aan de aftrap verschijnt en dat Palladino nog eens op zijn favoriete positie wordt uitgespeeld: in de aanval.
Reggina heeft stilaan het water aan de lippen en moet op zoek naar punten. Ulivieri wil zich niet ingraven en kiest met diepe spits Makinwa, gesteund door Amoruso en Brienza, voor een offensieve opstelling.

Inter zit met een kater na de wedstrijd in Liverpool en wil die wegspoelen in Genua tegen Sampdoria. Na dinsdag is het seizoen van Cordoba wellicht over, waardoor de weinig overtuigende Burdisso noodgedwongen in de ploeg komt. Jimenez is nog steeds buiten strijd en voorin lijkt Suazo te mogen starten.
Samp hoopt op een begenadigde dag van Antonio Cassano (foto), die in zijn huidige vorm de Interverdediging pijn kan doen. Met een versterkt middenveld hoopt Mazzari stand te kunnen houden tegen de kampioen.

AS Roma en Fiorentina staan voor een belangrijk duel. Beide ploegen kunnen zich geen verlies permitteren in de strijd om de CL-plaatsen. Roma maakt zich sowieso op voor een feest, want met 386 wedstrijden in het eerste elftal kan Totti het clubrecord evenaren. Mancini is geschorst, zijn plaats wordt wellicht ingenomen door Vucinic. Achterin is Juan alweer onbeschikbaar.
Prandelli kan bijna over zijn volledige selectie beschikken en na de wedstrijd van donderdag is een vlotte rotatie aangewezen. Cacia, protagonist tegen Rosenborg, verhuist naar de bank. Santana en Gamberini keren waarschijnlijk terug in de ploeg.

AC Milan verloor in de heenronde in Palermo en wil dat in San Siro uiteraard rechtzetten. Nesta viel woensdag uit en hoewel zijn blessure niet ernstig lijkt, wil Ancelotti toch geen risico nemen. Bonera neemt zo goed als zeker zijn positie over. Pato (foto) moest ook vroegtijdig naar de kant, maar de jonge Braziliaan start zondag normaal gezien in de basis. Brocchi en Jankulovski lijken te gaan starten, waardoor Ambrosini en Gattuso op de bank zouden beginnen.
Miccoli is nog onzeker bij Palermo, maar de vorige week geschorste Amauri is er zeker wel bij. Guidolin pakt wellicht uit met een vijfmansmiddenveld, waarbij aanwinst Balzaretti de linkerflank zal bestrijken. Simplicio moet voor de verbinding naar de spitsen zorgen.

Genoa, de club van Vanden Borre, gaat op bezoek bij Udinese. Onze landgenoot maakt indruk op de training en staat dicht bij zijn eerste speelminuten voor de Rossoblu.

De andere wedstrijden van de vierentwintigste speeldag:


Empoli - Catania
Cagliari - Lazio
Livorno - Napoli
Torino - Parma
Atalanta - Siena

Meer nieuws