psvPSV
ajaAjax
Datum: 05/08/2005 20:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Supercup
Stadion: Amsterdam ArenA
PSV en Ajax strijden om Supercup
Niels Heselmans
| 0 reacties
PSV en Ajax strijden om Supercup
Foto: © SC

Vanavond nemen de twee grote protagonisten van het Nederlandse voetbal het in de Amsterdam ArenA tegen elkaar op in de Nederlandse Supercup. De Supercup is de prestigestrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Aangezien PSV de dubbel vierde mag Ajax vanavond als de nummer 2 aantreden. Het duel om de Johan Cruyff-schaal is tevens de opener van het Nederlandse seizoen.

Met de Supercup heeft Timmy Simons de kans om zijn eerste prijs te pakken in Nederland. Simons verliet einde juni Club Brugge om in Nederland potten te breken bij PSV Eindhoven. Coach Guus Hiddink zal Simons vanavond waarschijnlijk uitspelen naast 'de tank' Alex als centrale verdediger. De club uit Noord-Brabant kan geen beroep doen op DaMarcus Beasley en John De Jong. Ook Eric Addo moet thuisblijven ten gevolge van een voetblessure. De vermoedelijke elf: Gomes, Ooijer, Alex, Simons, Lee, Cocu, Bouma, Lucius, Väyrynen, Robert en Vennegoor of Hesselink

Aan Ajax-zijde nog meer blessureleed: Olaf Lindebergh raakte gekwetst na een oefenwedstrijd tegen FC Omniworld. Lindebergh moet op de tribune plaatsnemen naast Zdenek Grygera, Nicolea Mitea, Maarten Stekelenburg en Maxwell die ook buiten strijd zijn. Verder valt het af te wachten of Hatem Trabelsi, de nieuwe spits Markus Rosenberg en supertalent Wesley Sneijder in actie zullen komen. Coach Danny Blind is daarom verplicht heel wat te sleutelen aan zijn type-elftal.

De trofee waar het allemaal om draait is de gegeerde Johan Cruyff-schaal. PSV pakte de trofee tot nog toe zeven keer, Ajax toonde zich 4 maal de sterkste.

Meer nieuws