Arsenal dé favoriet in groep G

Thomas Dubois
| 0 reacties
Arsenal dé favoriet in groep G
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De start van de Champions League jaargang 2006-2007 nadert met rasse schreden. Nog één keer slapen en dan gaat het kampioenenbal eindelijk van start. In aanloop naar de aftrap werpt Voetbalkrant.com twee weken lang een blik op de acht poules. Welke club heeft zich deze zomer het meest versterkt? Waar liggen de ambities van de 32 deelnemende teams? Wie maakt het meest kans op de UEFA Champions League 2006-2007?
 
We zijn ondertussen aanbeland bij de voorlaatste groep, groep G. Die poule bestaat uit het Engelse Arsenal, FC Porto, CSKA Moskou en het Hamburg van onze landgenoot Vincent Kompany. Deze poule dient zich aan als open met veel mogelijkheden waarbij alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Wie z’n thuiswedstrijden wint én op verplaatsing wat punten kan meegraaien maakt een goede kans op de tweede ronde.
 
Arsenal:
 
Het Engelse Arsenal mag aanzien worden als de topfavoriet in deze poule. Het heeft het meeste ervaring op Europees niveau en kan rekenen op een stevige basis. Dat bracht hen vorig jaar in de finale waarbij het maar nipt voor de bijl ging tegen Barcelona. Met Thierry Henry voorin heeft de club een aanval op zich die elke verdediging aan stukken kan rijten. In het verleden slaagde de ploeg er nog niet in de beker met de grote oren te winnen. Arsenal mocht dan wel de finale gespeeld hebben vorig jaar, in de Engelse competitie eindigde het niet op een plaats die recht gaf op een rechtstreeks ticket en dus moest de club uit Londen eerst een voorronde afwerken. Die vormde geen probleem, Dinamo Zagreb was een maatje te klein voor de Gunners. Arsenal bulkt met spelers zoals Gallas, Van Persie en onder andere Denilson uit van het talent en is dé te kloppen ploeg.
 
CSKA Moskou:
 
CSKA Moskou is er opnieuw bij. De club werd vorig seizoen in de derde voorronde uitgeschakeld door Liverpool en werd verbannen naar de Uefa-beker waar het niet veel kon verrichten. Het jaar daarvoor was CSKA Moskou er wel bij. Toen werd het derdes in de eerste ronde en won het later uiteindelijk de Uefa-beker. Voor de Moskovieten is het de derde deelname aan de lucratieve Champions League. De eerste deelname dateert al van het begin van de jaren ’90, toen werd toenmalig titelhouder Barcelona verslagen. De gevaarlijkste speler bij de Russen is de Braziliaanse international Vagner Love die een verdediging kan doen bibberen. Met Ricardo Carvalho heeft het een regelaar op het middenveld. In de derde voorronde versloeg het Ruzomberok, de tegenstander van Club Brugge in de Uefa-beker. 
 
FC Porto:
 
Porto heeft als opdracht beter te doen dan vorig seizoen. Toen eindigden de Portugezen op de vierde plaats in de groep en werd het uitgeschakeld. In het seizoen 2003-2004 heeft Porto al eens de Champions League gewonnen. Onder Mourinho steeg de ploeg toen een heel seizoen boven zichzelf uit en versloeg het in de finale Monaco met 3-0. Porto is zo de enige ploeg in de poule die de beker in de trofeeënkast staan heeft. Porto heeft een goed uitgebalanceerd elftal met Ricardo Costa, Vitor Baia, Helder Postiga en Jorginho als bekendste spelers.  
 
Hamburg:
 
Het nummer twee van de Duitse competitie jaargang 2005-2006. De ploeg greep maar nipt naast de titel en moest zich via de voorrondes trachten te kwalificeren. Hierin kreeg het met Osasuna een zware tegenstander om mee af te rekenen. De Duitse club maakte een ware thriller door, maar hield stand en kon zich zo kwalificeren. Voor de club is het nog maar de tweede keer dat ze deelnemen aan de competitie. De vorige keer was in het seizoen 2000-2001, toen eindigde de club als derdes. Het werd toen in een poule opgedeeld met onder andere Juventus. Hamburg heeft één Belg in de kern, Vincent Kompany. Hij lost Daniel Van Buyten af die naar Bayern München verkaste. Naast op Kompany kan trainer Thomas Doll ook beroep doen op enkele andere sterspelers zoals van der Vaart en Guerrero.
 
Prognose:
 
1. Arsenal – De Engelse club behield z’n basis en haalde er vorig jaar succes mee in de Champions League. De club moet zeker in staat zijn om de groepsfase met succes af te ronden. Op papier is Arsenal beter dan alledrie de tegenstanders. De eerste plaats lijkt ons dan ook een logische plaats.
 
2. Hamburg – Hoewel ze weinig ervaring hebben in de Champions League moet de Duitse club die eerste ronde kunnen overleven. Het zal een zware kluif hebben aan CSKA Moskou en Porto maar de opdracht is zeker niet onoverkomelijk. Het Duitse voetbal zit in de lift en daar moet Hamburg de positieve gevolgen van kunnen benutten.
 
3. FC Porto – De derde plaats wordt een nipte strijd tussen Porto en Moskou. Beide ploegen zijn zeker aan elkaar gewaagd en de details zullen het verschil maken tussen de derde en vierde plaats. Porto heeft dat tikkeltje meer ervaring en het technisch vernuft om de balans in hun voordeel te doen hellen.
 
4. CSKA Moskou – Moskou is een club die geleid door een rijke voorzitter in volle ontwikkeling is, in de toekomst kan de club uitgroeien tot een vaste Champions League-deelnemer, maar voorlopig moet de club het nog stellen met de rol van meeloper. Maar CSKA Moskou is nog niet bij voorbaat uitgeschakeld. De ploeg kan immers het verschil maken in de thuiswedstrijden die in het verre Rusland vaak in barre omstandigheden moeten afgewerkt worden. Het wordt een nipte strijd voor de derde plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties