België klopt Kroatië en behoudt EK-kans

Volg België nu via WhatsApp!

België won vanavond in het Koning Boudewijnstadion met 2-1 van Kroatië. Winnen was een noodzaak om kans te houden op kwalificatie voor het EK en nu nog moet men rekenen op de steun van het reeds geplaatste Bulgarije in hun slotwedstrijd tegen Kroatië. België moet zeker winnen van Estland op 11 oktober.

De wedstrijd startte zeer langzaam. Een lange studieronde was noodzakelijk vooraleer de wedstrijd openbrak. Toch kwam de eerste kans er al snel. Goor werd door Deflandre alleen voor Pletikosa afgezonderd, maar de kapitein besloot naast. Nadien kwam er meer animo in de wedstrijd. Sonck krulde een vrije trap prima in doel, maar Simic stelde bijna meteen gelijk. De Belgen konden echter na een warrige fase opnieuw op voorsprong komen. De Vlieger pakte in de blessuretijd nog met een supersave uit.

Na de rust probeerden de Kroaten wel om zich terug in de wedstrijd te werken, maar het slaagde daar nooit in. België probeerde enkele keren tegen te prikken als het mogelijk was, maar het bleef 2-1. Na de rode kaart van Simunic dachten de Kroaten er vooral aan om de score niet hoger te laten oplopen. De slotfase werd nog ontsierd door enkele Kraoatische vuurpijlen die op het terrein beland waren. Doelpunten: 34' Sonck 1-0, 35' Simic 1-1, 42' Sonck 2-1

België: De Vlieger; Deflandre, Simons, Van Buyten, Van Damme; Goor, Baseggio, Clement, Walasiak; Buffel (87' Martens), Sonck (90' Soetaers)

Kroatië: Pletikosa; Simic, Tomas, Robert Kovac; Simunic, Zivkovic, Rosso (62' Srna), Niko Kovac, Rapaic (77'Maric); Olic (46' Prso), Mornar

Doelpunten: 34' Sonck 1-0, 35' Simic 1-1, 42' Sonck 2-1

Geel: Mornar, van Buyten, Simunic, Niko Kovac, Zivkovic, Tomas

Rood: 71' Simunic (2 keer geel)