Wie moet wat doen voor kwalificatie?

Wie moet wat doen voor kwalificatie?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat de voorlaatste speeldag in de voorrondes op het EK 2004 in Portugal op het programma. Vanavond zullen de eerste ploegen hun vliegtuigtickets mogen bestellen voor de loting op 30 november. Wij overlopen de tien groepen. Alle standen vindt u hier.

Groep 1
Frankrijk kan vanavond zeker zijn van het EK als het niet verliest in Slovenië, de nummer twee uit de groep. Bovendien kan ook Slovenië zeker zijn van de tweede plaats en het bijhorende play-off-ticket als het het minstens evengoed doet als Israël tegen Malta.

Groep 2
Ook Denemarken kan vanavond geplaatst zijn. Het moet daarvoor wel winnen tegen Roemenië. In maart van dit jaar won Denemarken al met 2-5 in Roemenië. Een kleine nederlaag houdt de Denen ook nog in de pole position. Noorwegen is het derde land dat kans maakt op kwalificatie.

Groep 3
Tsjechië en Nederland maken vanavond in Praag uit wie rechstreeks naar het EK mag en wie de play-offs moet afwerken. De heenwedstrijd eindigde op 1-1, waardoor de Tsjechen aan een 0-0 genoeg hebben en de Nederlanders aan een 2-2. Bij 1-1 telt het doelsaldo en dat helt voorlopig in het voordeel van de Tsjechen over.

Groep 4
Deze groep is het meest aan elkaar gewaagd. Vier ploegen strijden daar nog om de eerste twee plaatsen. Als Zweden vanavond wint in Polen en Hongarije laat punten liggen in Letland, mogen de Scandinaven naar het EK.

Groep 5
Duitsland moet vanavond best winnen tegen Schotland om de laatste speeldag zeker aan te kunnen vangen. Als Duitsland wint, heeft het op de slotdag aan een punt tegen IJsland genoeg.

Groep 6
Spanje moet vandaag absoluut winnen tegen Oekraïne om een kasn te behouden op rechstreekse plaatsing. Griekenland mag dan op de slotdag wel niet winnen van Noord-Ierland. De Spanjaarden zullen dus waarschijnlijk op de play-offs moeten rekenen.

Groep 7
Als Engeland vandaag de drie punten thuis kan houden tegen Liechtenstein, heeft het in de beslissende wedstrijd op Turkije genoeg aan een gelijkspel om zich rechtsreeks te kwalificeren.

Groep 8
Als Bulgarije wint in Andorra en België wint van Kroatië mogen de Bulgaren naar het EK.

Groep 9
Italië gaat rechtsreeks naar het EK als het wint bij Servië en Montenegro en Wales niet wint van FInland.

Groep 10
Zwitserland kan vanavond zeker zijn, maar dan moet het wel gaan winnen in Rusland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties