Europese duels in Turkije uitgesteld

Europese duels in Turkije uitgesteld
Foto: © SC

De UEFA heeft de Europese duels die voor volgende week in Turkije op het programma staan uitgesteld. Het gaat om de duels Galatasaray-Juventus en Maccabi Haifa-Valencia. De eerste wedstrijd eerste wordt uitgesteld met een week; deze CL'wedstrijd wordt dus gespeeld op dinsdag 2 december.

Voor de ontmoeting in de UEFA-Cup tussen Maccabi Haifa en Valencia, die in Izmir zou worden gespeeld, is nog geen nieuwe datum gevonden. Die wedstrijd stond in Turkije gepland, omdat de UEFA eerder had verboden om duels in Israël te laten afwerken.

De UEFA stelt deze wedstrijden uit door de bomaanslagen van de afgelopen weken in Istanbul. Zaterdag ontploften bommen bij twee synagogen, waarbij minstens 25 slachtoffers vielen. Donderdag kwamen zeker 26 mensen om het leven bij zelfmoordaanslagen tegen Britse instellingen in Istanboel. In totaal raakten zo'n 750 mensen gewond bij de aanslagen van zaterdag en donderdag.

'De komende dagen zullen we de veiligheidssituatie in Turkije goed in de gaten houden en zullen we constant in contact staan met de clubs en nationale bonden over de naderende duels', verklaarde Jacob Erel, UEFA's hoofd competities.

Chelsea, dat op 9 december voor de Champions League in Istanboel op bezoek moet bij Besiktas, zal zonder supporters afreizen naar Turkije. Dit uit veiligheidsoverwegingen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties