wedstrijdverslag .Avelgem-Diksmuide

Diksmuide begon scherp aan de wedstrijd met in de 1e minuut een goede =kopbalkans van Deschodt na een snelle uitbraak op links van de snelle =Vandamme. In de tweede minuut werd Deschodt foutief gehaakt in de =zestien maar scheidsrechter Laperre had niets gezien.Daarna zakte het spelpeil op bedenkelijke wijze. Weinig variatie en =creativiteit langs beide kanten met weinig doelkansen tot gevolg. Tot =Diksmuide een snelle counter inleidde en Kr. Planquette foutief werd =afgestopt,al dan niet in de zestien, en laatsgenoemde de elfmeter zelf =beheerst in doel legde. 0-1 net voor rust en meteen het signaal van de =thuisaanhang en technische staf om ref Laperre de rest van de westrijd =het leven zuur te maken.Tijden de rust zette coach Vuylsteke de puntjes op de i en Diksmuide =ging de tweede helft in met meer spirit en dat leidde tot enkele scherpe =aanvallen. Toen Vermeulen, tegen de gang van het spel in, op links =uitbrak en gepast naar binnen speelde aarzelde Vandamme niet om de 0-2 =op het bord te brengen. Een koude douche voor de thuisploeg dat nochtans =aardig meespeelde en weinig kansen weggaf. Doelman Wolters kon zijn =grote vorm nog eens etaleren en ranselde een moeilijke bal uit doel. De =ref merkte een handsbal van een Diksmuideverdediger in de strafschopzone =niet en kort daarop werkte Vandamme een perfekte center van Planquette =beheerst af, een beaty. Meteen was de kous af voor de thuisploeg en =Planquette kon nog een aarzeling in de verdediging afstraffen. Meteen =zijn 13e van het seizoen. Met deze overwinning zal het vertrouwen van de =ploeg van trainer Vuylsteke goed doen om volgende zaterdag de derby =tegen Boezinge aan te vatten.Doelpunten: 38' Planquette, 51' en 80' Vandamme, 86' PlanquetteVK Avelgem: Sabbe,Salembier,Labie,Vandemeulebroucke,Bellens(75'Dejonghe),Jegers,,Desm=ets,Bouchaert,Yserbyt(75'Vandenbulcke),Christiaens,Narbond.SV Diksmuide:Wolters,Vanhautte,G.Planquette,De Bevere,Maetens,Deschodt('80 Guylinck), =Verbanck, Vermeulen,Vercamp,Vandamme(''85Lauwereins),Kr.Planquette