Celtic verdwijnt uit kampioenenbal

Celtic manager O'Neill is met geen woord te spreken over scheidsrechter Urs Meier. De scheidsrechter gaf Lyon een vroeg kerstgeschenk onder de vorm van een strafschop in de beslissende fase van de wedstrijd.

Na vijf minuten spelen was het al raak. Ex-Bayern speler Elber prikte de rebound tegen de netten, nadat zijn Braziliaanse collega een vrijschop op de lat trapte. De Franse landskampioen had meerdere kansen om de score te verdubbelen, maar Elber en Diarra kwamen niet tot scoren. Het was John Hartson die kon gelijkmaken voor de bezoekers, na een verdedigende fout van Edmilson.

Tijdens de rust stond de stand op 1-1. Aangezien Bayern Munchen 1-0 voor stond tegen Anderlecht waren the Boys uit Glasgow virtueel geplaatst, maar na de rust nam Olympique Lyon weer de leiding na een prachtig afstandschot. O'Neill moest ingrijpen en bracht Ross Wallace en Mohamed Sylla op voor Michael Gray en de stevige Hartson. De wissel bleek succesvol, nadat Sutton de bordjes op 2-2 bracht. Celtic stond op een kwartier voor het einde met een been in de tweede ronde, tot de spelleider, Urs Meier, ingreep.

Vijf minuten voor affluiten oordeelde de scheids dat Celtic verdediger Balde de bal met de hand speelde in de zestienmeter. Later bleek uit de herhaling dat er nauwelijks sprake was van handspel. Hierdoor kon Juninho met zijn tweede van de avond het Stade Gerland doen dansen vanop de stip.

De Schotten hebben een zure herinnering aan het 3-2 verlies door de onterechte beslissing van Meier. Enige troost is wel dat Celtic mag herkansen in de UEFA-Cup, waarin ze vorig jaar de finale verloren.