PSV verslaat Trabzonspor na penalties

PSV speeld vandaag voor de halve finale van de EFES Cup tegen Trabzonspor. PSV won de wedstrijd enigzins gelukkig van Trabzonspor die de 8ste penalty van de wedstrijd miste waardoor PSV de wedstrijd won. De Eindhovenaren spelen morgen tegen Werder Bremen.

In het begin van de wedstrijd begonnen beide ploegen rustig combinerend een opening te vinden. In de 4de minuut verloor Jürgen Colin zijn man die op Ronald Waterreus af mocht maar de keeper van PSV hield de bal knap uit het doell. Amper twee minuten later zette Robben voor op Jan Vennegoor of Hesselink die de bal op twee meter van het doel had moeten scoren maar hij schoot ver over. Na 10 minuten spelen was het Ibrahim Ege die goed vrij werd gespeeld en gevaarlijk kon uithalen maar hij schoot een halve meter naast. In de 14de minuut verstapte Ernest Faber zich en blesseerde zich weer aan zijn hamstring waardoor hij al enkele maanden uit de roulatie was gaf aan dat hij niet meer verder kon. Terwijl iedereen al aan het wachten was op een wissel dook Robben op aan de rechterkant en verschalkte bijna de doelman van Trabzonspor. In de 18de minuut kwam Young-Pyo Lee in het veld voor de geblesseerde Faber die naar de kleedkamer hinkte.

PSV kreeg steeds meer balbezit en mocht vrij combineren op het middenveld van Trabzonspor. De Eindhovenaren probeerde meerdere malen de achterlijn te halen en daarna een voorzet te geven voor het doel zodat Vennegoor of Hesselink de bal achter de keeper kon werken, dit lukte vooralsnog niet goed. In de 26ste minuut was het Robben die op een prachtige pass van John De Jong kon doorlopen en speelde zijn man uit, maar hij werd onderuitgehaald en dus gaf de scheidsrechter een penalty. Mark van Bommel mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot de bal zeer beheerst in de linkeronderzoek achter de keeper die naar rechts dook. PSV bleef het zelfde spel spelen maar de Turken kwamen er in de 32ste minuut gevaarlijk uit met een counter maar Kasper Bøgelund belette met een goede sliding dat Ege alleen op Watterreus af kon. Vooral Robben deed veel werk en dat leverde zo nu en dan een goede voorzet op. Robben slalomde 5 man voorbij maar hij kon Vennegoor of hesselink niet in stelling brengen door een matige pass. In de 40ste minuut kon Vennegoor of Hesselink vanuit een moeilijke hoek toch nog de bal afvuren op de keeper die de bal tot corner werkte. Door de blessure van Faber werd er 1 minuut extra speeltijd gerekend, waarin niets gebeurde.

PSV begint de tweede helft zonder wijzigingen. Al in de eerste minuut van de tweede helft verliest Mark van Bommel de bal op het middenveld waardoor Gökdeniz Karadeniz alleen op PSV keeper Wattereus af mocht en de bal rustig met zijn buitenkant van zijn voet achter Waterreus schoof. Meteen in dezelfde minuut kreeg Vennegoor of Hesselink de bal aangespeeld tussen 3 tegenstanders en speelde zich vrij maar was net te laat om hem achter de keeper van Trabzonspor te werken. De wedstrijd werd iets harder en er kwamen meer overtredingen, Remco van der Schaaf had geluk omdat hij met twee benen tegelijk inkwam maar hij raakte zijn tegenstander niet, anders had hij minstens geel. De Jong werd in de 56ste minuut onderuit gehaald maar omdat hij weer gelijk opstond was het voordeel en gaf hij net als in de eerste helft een goede pass op Robben die de keeper uitspeelde en vanuit een zeer moeilijke hoek de bal nog in het lege doel kreeg. In de 62ste minuut was het Erdinc Yavuz die verwoestend uithaalde en de bal in de linker onderhoek schoot, Waterreus zag er niet zo goed uit. Van der Schaaf viel voordat het doelpunt tot stand kwam op de, hij had een tik op zijn scheenbeen gekregen. Van der Schaaf werd in de 65ste minuut gewisseld voor Johan Vonlanthen die ook zijn speelminuten keeg om zich te bewijzen als een vaste waarde voor de Eindhovenaren. In de 69ste minuut moest Robben bij de scheidsrechter komen vanwege een opstandje, maar hij kreeg alleen een waarschuwing.

In de 73ste minuut werd van Bommel onderuitgehaald en er volgde een vrije trap. De Jong nam de vrije trap maar schoot hem hard in de muur. Lee speelde een ongelukkige bal waardoor PSV balverlies leed, in de hele wedstrijd had hij nauwelijks een goede actie en een voorzet. In de 76ste minuut verliet De Jong het veld voor Daniël Guijo-Velasco die vlak achter Vennegoor of Hesselink was gaan spelen. PSV kwam er af en toe gevaarlijk uit via Robben die gemakkelijk op snelheid zijn man voorbij kon komen. In de 86ste minuut kwam PSV met de schrik vrij omdat Yavuz van Trabzonspor zich vrij speelde en de bal enkele centimeters langs het doel schoot van Waterreus. Ook Vonlanthen kreeg een grote kans op de 2-3 voor PSV maar hij schoot de bal matig in waardoor de keeper de bal kon pakken. In de blessuretijd kreeg Yavuz de kans om de wedstrijd te beslissen maar Waterreus hield de bal tegen.

In de spannende penalty reeks miste Park de derde penalty miste Park de derde penalty waardoor het zeer moeilijk werd voor PSV. Desondanks miste een speler van Trabzonspor de vijfde penalty waardoor het weer gelijk was. Colin scoorde voor PSV de 8ste penalty, na de penalty van Colin miste een speler van Trabzonspor de beslissende 8ste penalty waardoor PSV gelukkig de overwinning pakte in de EFES Cup.