Beker v. België: Club tegen zwarte beest

Beker v. België: Club tegen zwarte beest
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de kwartfinales van de beker van België staan vanavond de vier heenwedstrijden op het programma.

Trond Sollied heeft 'zijn' Club Brugge alvast geen druk ontnomen door te stellen: ''Wij beseffen heel erg goed dat de beker ons seizoen kan redden. Het is de kortste weg naar Europa, want via de competitie wordt een Europese kwalificatie stilaan een hachelijke onderneming.''

Club moet het gelukkig voor blauw-zwart in twee wedstrijden proberen te klaren tegen zijn zwarte beest: La Louvière. Drie jaar geleden werd Club nog genadeloos uit de beker gebonjourd door de Wolven. En in de competitie verzorgde La Louvière in de heenronde nog een thriller van jewelste in het Jan Breydelstadion (3-3). La Louvière heeft daarenboven ook iets te vederdigen: het won de beker vorig jaar.

Anderlecht is op bezoek in het Fenix-stadion. Niet voor een topper tegen Genk, wel voor een duel met kleine buur Heusden-Zolder, dat zijn grote broer twee rondes geleden nog wipte met 2-0. Moet paars-wit bevreesd zijn voor De Condé en co? In de competitie verraste de neo-eersteklasser de competitieleider bijna, H-Z versterkte zich tijdens de winterstop en won vorig weekend nog op Cercle. Anderlecht onderschat de Limburgers dus maar beter niet, maar het mag normaal geen probleem zijn te winnen vanavond.

In de schaduw van deze twee wedstrijden zijn er ook nog twee andere kwartfinales. GBA verwacht ook wat van zijn bekercampagne. Het zal het nochtans niet makkelijk krijgen tegen de Ivorianen van Beveren, al moet gezegd dat ze met hun landgenoten Touré en Yapi Yapo wel twee sterkhouders kwijt zijn.

En kan Cercle Brugge zijn schitterende bekercampagne van twee seizoenen geleden herhalen? Daarvoor vergeet het best zo snel mogelijk de 3-0 nederlaag uit de competitie op het veld van Moeskroen, waar Cercle vanavond naartoe trekt. Toen kwam de ploeg van Tipuric er niet aan te pas. Maar dit is de beker.

En dit zijn de wedstrijden nog eens op een rijtje:
20u Moeskroen - Cercle Brugge
20u30 Heusden-Zolder - Anderlecht
20u30 La Louviere - Club Brugge
20u30 Germinal Beerschot – Beveren
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties