Zuid-Afrika klopt Bénin: 2-0

Zuid-Afrika klopt Bénin: 2-0
Foto: © SC

Op The Africa Cup heeft Zuid-Afrika met 2-0 van debutant Bénin gewonnen in groep D. De nieuwkomer speelde een puike wedstrijd.

Iedereen verwachtte dat Bénin het kleine broertje van deze groep zou zijn, maar het West-Afrikaanse landje speelde goed mee en domineerde zelfs bij momenten. Vlak voor de pauze miste Nomvethe een strafschop voor Zuid-Afrika. Na de pauze trof Bénin de deklat en even later schoot hun aanvaller enkele centimeters naast. Toch viel het doelpunt verrassend aan de overkant. Nomvethe kopte een vrijschop tegen de netten. Diezelfde Nomvethe maakte z'n strafschopmisser helemaal goed toen hij de bal mooi meenam en knap binnenschoot: 2-0. Zuid-Afrika won zoals verwacht van Bénin, maar de debutant speelde beter dan insiders hadden voorspeld. Nomvethe ontpopte zich tot de belangrijkste speler in een verzwakt Zuid-Afrikaans team zonder sterren als Bartlett, Fish, Radebe, Fortune en Benni.

Bénin treedt nu aan tegen Marokko, dat won van Nigeria met 1-0. Als de Nigerianen niet winnen van Zuid-Afrika is hun tornooi bijna afgelopen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties