Algerije wint Noord-Afrikaanse derby

Algerije heeft op de tweede speeldag in groep C op The African Nations Cup verrassend met 2-1 van Egypte gewonnen.

Algerije verbaasde al op de eerste speeldag door 1-1 gelijk te spelen tegen titelverdediger Kameroen. Ook in het tweede duel kwam Algerije goed uit de verf. De eerste helft was één van de aangenaamste kijkstukken van The Nations Cup tot nu toe. Mamoumi van La Louvière bracht de Algerijnen in de 14de minuut op voorsprong. Nog voor het halfuur stelde Bilal gelijk. Op het uur kreeg doelpuntenmaker Mamouni de rode kaart, zodat Egypte de wedstrijd onder controle nam. Egypte had een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter hapte niet toe. Drie minuten voor het einde gebeurde het dan toch, maar aan de overkant. Invaller Achiou zorgde met een sublieme individuele actie voor de winning-goal.

Eerder op de dag was Kameroen met 5-3 te sterk voor Zimbabwe. Ndlovu had de Zimbabwanen nog verrassend op voorsprong gebracht, maar de rust werd al bereikt met een 3-1 score voor Kameroen. Na de pauze scoorde Zimbabwe snel tegen, maar de titelverdediger liep weer uit tot 5-2. Zimbabwe is uitgeschakeld. Op de laatste speeldag is de topper Egypte-Kameroen. Algerije moet normaal de kwalificatie afdwingen tegen Zimbabwe.