Belgen winnen nipt van Israël

De mini-Rode Duivels zijn erin geslaagd ook hun tweede wedstrijd van het EK kwalificatietoernooi in Hasselt tot een goed einde te brengen. Onze landgenoten wonnen met een zuinige 0-1 van Israël. Pas in de tweede helft wist Ilyas El Houal een gaatje in de stugge Israëlische verdediging te vinden en zo de nipte 1-0 uitslag op het bord te zetten.
In de andere partij van de tweede speeldag in groep A versloeg Oranje de Fransen met duidelijke 10-2 cijfers. Ook dit keer was Grünholz, spits van TLR Antwerpen 2000, de grote smaakmaker bij onze noorderburen met vijf doelpunten. Vrijdag zal de wedstrijd België - Nederland dus de beslissing moeten brengen in de strijd om groepswinst. Nederland heeft genoeg aan een gelijkspel, de Belgen moéten winnen om in 2005 naar Tsjechië te kunnen gaan.

Nederland - Frankrijk
Eerste helft: 27'' Grunholz 1-0, 10' Makhoukhi 2-0, 11' Grunholz 3-0, 11' Makhoukhi 4-0
Tweede helft: 4' Ngarigota 5-0, 7' Grunholz 6-0, 7' Markovic 6-1, 7' Da Cruz 6-2, 14' Grunholz 7-2, 15' Makhoukhi 8-2, 17' Grunholz 9-2, 19' Van Veen 10-2