Doelpuntenfestival in Afrika

Kameroen heeft vandaag in de Africa Cup Zimbabwe verslagen. In een doelpuntrijk duel werd het 5-3 voor de titelverdediger. Zimbabwe kwam wel verrassend op voorsprong, want na nog geen 10 minuten scoorde Ndlovu. Kameroen begon meteen te drukken, wat resulteerde in de gelijkmaker via Mboma. Er volgde een tweede wervelstorm van Kameroen, en ook die overleefde Zimbabwe niet: vlak voor rust maakte Mbami de verdiende 2-1, Mboma maakte er zelfs nog 3-1 van.

Net na de pauze slaagde Ndlovu er in om de aansluitingstreffer te maken. Hij deed dat van op de penaltystip. Kameroen haalde echter opnieuw de spanning uit de wedstrijd, want Mboma en Mbami scoorden binnen de 5 minuten nog twee keer. Uiteindelijk kon Nyandors enkele minuten voor tijd nog de 5-3 maken voor Zimbabwe.