Tunesië wint Africa Cup

Tunesië heeft in eigen land de African Nations Cup gewonnen. In de finale was de ploeg met 2-1 te sterk voor Marokko.

Al bij de eerste kans was het raak: we waren nog geen 4 minuten bezig of Dos Santos, enkele weken geleden nog Braziliaan, had de 1-0 binnen geknald. Tunesië speelde goed verder en toonde zo aan dat de voorsprong verdiend was. Op het halfuur was men zelfs erg dicht bij de 2-0, maar de grensrechter vlagde een spits van Tunesië onterecht af wegens buitenspel. Alsof dat nog niet erg genoeg was, maakte Mokhtari enkele minuten voor rust de onverdiende gelijkmaker.

Ook na de pauze was Tunesië de betere ploeg. Op aanmoediging van het thuispubliek drukten de Tunesiërs, wat al gauw resulteerde in de 2-1. Een gelukje voor de thuisploeg, want men had wel een flater van de Marokkaanse keeper nodig. Marokko probeerde nog gelijk te maken, maar de Tunesiërs toonden zich te sterk en gaven bijna geen grote kansen meer weg. Tunesië wint zo voor het eerst in de geschiedenis de African Nations Cup en mag zich verdiend winnaar noemen van het toernooi.