Monaco op bezoek in koude Moskou

Monaco op bezoek in koude Moskou
Foto: © SC

De eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League wordt reeds om 18.30 uur afgetrapt. Lokomotiv Moskou ontvangt het Franse AS Monaco.

De Russische coach Yuri Semin sprak klare taal. Hij wil met zijn team naar de volgende ronde en wil in de heenwedstrijd van vanavond dan ook een gunstige uitgangspositie neerzetten met het oog op de wedstrijd in Monaco. Semin wil dan ook vooral de verdediging op punt stellen om een tegendoelpunt te vermijden. Het Russische nationale elftal deed hetzelfde in de EK-kwalificaties tegen Wales en won in Cardiff. Als de nul gehouden wordt, opent dit voldoende perspectieven met het oog op de terugwedstrijd.

Het grote nadeel voor de Moskovieten is hun wedstrijdfitheid. Sinds 10 november en de 2-0-nederlaag bij Arsenal in groep B van de CL speelde Lokomotiv geen enkele wedstrijd met inzet meer. De Russen toerden door België en Duitsland om ritme op te doen, maar blonken vooral uit in het hoge aantal tegendoelpunten. De spelers zullen vanavond dan ook uit een heel ander vaatje moeten tappen.

Monaco verloor in de laatste 20 wedstrijden bovendien slechts tweemaal. Didier Deschamps sprak duidelijke taal op de persconferentie: met minder dan een zege is hij niet tevreden. Toch blijven er twijfels over de paraatheid van aanvaller Giuly.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties