Brazilië favoriet, België figurant

Brazilië favoriet, België figurant
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van onze reporter ter plaatse Marc Van den broeck

Het is druk op de Avenida Atlantica vlakbij Copacabana Beach in Rio de Janeiro. De laatste hand wordt gelegd aan de tribunes van het stadion op het strand waar straks van 29 februari tot en met 7 maart wordt gestrandvoetbald om de wereldtitel 'Beachsoccer'.

Eerst wordt dit stadion nog gebruikt voor de carnavalparade langsheen het strand maar als de straten en het strand straks terug zijn zuiver geveegd, trapt Brazilië als titelhouder op zondagmorgen 29 februari het kampioenschap op gang. Tegenstrever in deze eerste wedstrijd van de wereldkampioen is Duitsland. Ook de Belgische nationale selectie neemt deel aan dit wereldkampioenschap. Delegatieleider en voorzitter van de nationale Belgische Beach Soccer Federatie Pascal Seret heeft volgende spelers geselecteerd: Jimmy Fortemps, Steve Doll, Karim Ghafghaf, Denis Kastrat, Lorenzo Staelens, Mikael Meex, Mathieu Belme, Yves Soudan, Gregory Crits, Tony Dussart.

Voor Belgie is er meer dan waarschijnlijk niet meer weggelegd dan een figurantenrol. Dit heeft uiteraard te maken met de ongunstige omstandigheden die gelden tijdens de voorbereiding van deze selectie. Slechts een paar weken voor aanvang kreeg Belgie een wildcard toegeschoven . Belgie is onderverdeeld in groep 3 samen met Uruguay en Portugal. Portugal is in de schaduw van Brazilie eventuele kandidaat wereldkampioen. Tijdens de 9 vorige kampioenschappen was Brazilie 8 maal eindwinnaar. Portugal was de enige andere wereldkampioen. Uruguay is de tweede Zuid-Amerikaanse natie uit het Beachsoccer.

In totaal reizen 12 landen af naar het Luxor Copacabana hotel, de ene met meer ambities dan de andere, de meesten echter al blij dat ze mogen meedoen. Naast de reeds geciteerde landen koesteren Spanje (vorig jaar finalist tegen Brazilie, 8-2 verlies) en Frankrijk, onder aanvoering van Eric Cantona, de geheime hoop om de finale te spelen tegen Brazilië.Duitsland, Zwitserland, Italie, Peru, Argentinië en de Ver.Staten reizen met dezelfde ambities af als de Belgen.

Vanop het terras bij het zwembad bovenop het Orla Copacabana hotel heeft onze reporter ter plaatse een fantastisch overzicht van alle activiteiten die zich afspelen op de 'Praia de Copacabana' en zal hij ons dagelijks op de hoogte houden van het verloop van dit kampioenschap en van de prestaties van de Belgen. U kan zeer geregeld een verslag met interviews van de 'Beachstars' vanaf vandaag tot en met de finale van het wereldkampioenschap Beach Soccer op VK verwachten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties