Belgische groeten uit Turkije

Belgische groeten uit Turkije
Foto: © SC

Het kleine broertje

Terwijl Brugge in Bordeaux een schitterende uitgangspositie uit handen liet glippen, waren enkele andere Belgen wel succesvol in Europa. Filip Daems zorgde in Gençlerbirligi - Valencia voor de enige treffer. Op strafschop. Dat is zijn taak bij de 'kleine' Turkse club uit Ankara. De grote broer, Ankaragücü, kent minder succes. Geen Europees voetbal en een nog lagere positie in de competitie, waar Gençler slechts op een 9de plaats staat. Tijdens competitiewedstrijden komen er slechts 4 à 5.000 Turken hun ploeg aanmoedigen, maar wanneer er Europees wordt gespeeld loopt het stadion vol en roepen 25.000 enthousiaste Turken Daems en ploegmaats naar de overwinning.

Respect en waardering

Na 3 seizoen Turkije, voelt de ex-Lierse speler zich goed thuis aan de Bosporus. Hij spreekt al een aardig woordje Turks, wat zeer handig is op training en tijdens de wedstrijden, en kan zich goed aanpassen aan de cultuur. Deze houding wordt door zijn ploegmaats zeer gewaardeerd. Hij kan ook op veel respect reken binnen de ploeg. De linkerflankspeler heeft nog een contract voor 1 seizoen lopen en zou dit graag uitdoen. Een eventuele transfer naar Anderlecht is niet direct een reden om het Mayis-stadion te verlaten.

Hopen op Brugge

Over twee weken moeten de jongens van trainer Ersun Yanal naar Valencia om hun voorsprong te verdedigen. Daems gelooft dat de kwalificatie mogelijk is maar beseft dat het zeer moeilijk zal worden. Thuis kwam Valencia in de tweede helft al zeer sterk opzetten. In het eigen Mestalla-stadion zullen ze nog gevaarlijker zijn. Maar met Youla en Mboya kan Geçlerbirligi op de counter loeren voor dat ene belangrijke doelpunt buitenshuis. Bij eventuele kwalificatie hoopt Daems op een confrontatie met Club Brugge. Volgens hem is blauw-zwart zeker nog niet uitgeteld. Ook hij herinnert zich dat het in Brugge kan spoken, zeker wanneer er Europees voetbal op het programma staat.

Slecht belegd

Enkele jaren geleden was Lierse met onder andere Daems, Somers, Cavens en Vandooren nog succesvol. Maar het geld, zo'n ruime 5 miljoen euro, dat ze op het Lisp voor deze spelers binnenkregen werd slecht geïnvesteerd. De vervangers halen niet hetzelfde niveau van hun voorgangers. Met goede resultaten kon dat vorig seizoen nog enigzins verdoezeld worden. Dit jaar krijgen de Pallieters punten evneredig naar de prestaties op het veld en strijdt het om de degradatie. Een zeer spijtig zaak vindt Daems. Maar hij is er zeker van dat zijn ex-ploeg zich zal handhaven in de Jupiler League.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties