Lazio neemt optie op Coppa Italia

Lazio heeft in het eigen Olimpico de heenwedstrijd van de Coppa Italia gewonnen met 2-0 van Juventus en neemt daarmee een stevige optie op de beker. de terugwedstrijd in Turijn vindt plaats op 12 mei.

Aan de rust stond de stand nog in evenwicht, al zag Lazio wel een doelpunt van Corradi afgekeurd. Na de pauze kreeg Lazio een penalty toen Chimenti in de 52e minuut de doorgebroken Liverani, maar Chimenti pakte het schot van Cesar. Uitstel en geen afstel want 7 minuten later was het wel raak: Fiore schoot met links raak. 10 minuten voor tijd was het alweer Fiore die Lazio op rozen zette: na een aarzeling van Thuram kon hij de 2-0 binnenprikken. Onmiddellijk daarna kreeg Tudor nog rood voor een zware overtreding op Cesar maar aan de stand veranderde niets meer.