Van de Velde geeft fouten toe

Van de Velde geeft fouten toe
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scheidsrechter Van de Velde, zondagmiddag actief tijdens het duel AA Gent-Standard, bekent nu dat hij een fout gemaakt heeft.

'Ik heb een technische fout gemaakt', zegt Van de Velde. 'Ik kon de overtreding echter niet vaststellen tijdens de wedstrijd, maar pas na het bekijken van de beelden. Ik verontschuldig mij in het algemeen, maar niet specifiek ten opzichte van Standard. De Rouches zeggen dat ik eerste klasse niet waardig ben, omdat het nu net tegen hun was. Ik fluit wel al 17 jaar in eerste klasse en ben sinds november UEFA-referee. Ik moet geen excuses van Standard. Dat Standard zich maar excuseert bij de jeugd, waar het een voorbeeldfunctie voor heeft.' Sportpsycholoog Jef Brouwers: 'Joeri Van de Velde was aangeslagen na wat tegen hem gezegd werd. Hij had 15 seconden concentratieverlies. Hij reageert iets te traag na een toegekende vrijschop en ziet niet wat er in het strafschopgebied gebeurt.'

Ook Westerlo en Heusden-Zolder vroegen de scheidsrechters om meer uitleg na hun wedstrijden. Jan Peeters gaf al aan dat hij dit seizoen niet zo tevreden is met de arbitrage.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties