AC Milan en Porto doen prachtige zaak

AC Milan - Deportivo was een aantrekkelijke partij met een boeiend spelverloop. Vooraf gaven weinig kenners de Spanjaarden een kans. Hun voorspelling kwam ook uit want de ploeg van premier Berlusconi won met 4-1. In de andere dinsdagavondwedstrijd versloeg Porto Lyon verdiend met 2-0.

De Milanezen hadden het nochtans niet onder de markt in het matchbegin. ''Depor'' startte fel en nam meteen de match in handen. Al na goed 10 minuten spelen resulteerde dat in een goal via spits Pandiani. De volledig vrijstaande Pandiani, die de voorkeur had gekregen op Tristan, kopte een voorzet mooi voorbij AC-doelman Dida. 0-1 en wát een dekkingsfout bij de thuisploeg!Nu moest Milan natuurlijk komen, en dat deden ze ook. Het was echter wachten tot 1 minuut voor rusten, toen wonderboy Káka een prachtige treffer scoorde. Hij nam een voorzet knap aan met links en trapte de bal met rechts buiten het bereik van de Spaanse doelman Molina. Heel Milan opgelucht. Na rusten ging Milan er meteen tegenaan. Deportivo kwam niet meer onder de druk vandaan en moest al na 21 seconden spelen een 2de goal incasseren, ditmaal van de Oekraïner Shevchenko. Milan rook bloed en de aanvalsgolven volgden elkaar in ijltempo op. Nog vóór de 55ste minuut kon Milan tweemaal scoren. Eerst deden ze dat via de 2de goal van de avond voor Káka. Even later viel de 4-1 dankzij een prachtige vrijschop van Pirlo, vanaf zo'n 30 meter.Deportivo trachtte nog de achterstand te verkleinen maar Pandiani miste enkele goede mogelijkheden. Zo kan Milaan met een gerust moed afreizen richting Spanje en kunnen ze er hun geliefde ''Catenaccio'' spelen. Een kunst in het Italiaanse voetbal, met als leermeester... AC Milaan.

De 2de wedstrijd in de Champions League was Porto-Lyon. De Portugezen waren de hele wedstrijd door de best voetballende ploeg en werden daar ook voor beloond. Deco zorgde met een deviatie voor de 1-0 op slag van rusten. In de 71ste minuut kon Carvahlo, op voorzet van Deco, de bal voorbij Coupet in doel koppen: 2-0 en meteen de eindstand. Lyon kon enkel in het laatste kwartier wat dreigen en zullen uit een ander vaatje moeten tappen willen zij nog voorbij Porto geraken.