Analyse: Wie neemt de trein naar tweede?

Analyse: Wie neemt de trein naar tweede?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 33 onder de loep



De degradatiestrijd in de spotlights. Het gebeurt niet veel, maar in een fase van de competitie waarin de eerste drie plaatsen al vast liggen en er voor degradatie nog 5 kandidaten waren, is het de logica zelve. Op de Bosuil was het drama alom. Roodwit vocht zichzelf via Sergeant nog naar 1-2 tegen STVV, maar tegen een ploeg die niets meer te winnen of te verliezen had, werd de onmacht des te duidelijker. De supporters van de Great Old moeten volgende week nu hopen op falen van de andere kandidaat-degradanten. De vele bedrukte gezichten op de Bosuil zaterdag kwart voor tien verrieden echter dat velen al een treinticket tweede klasse aan het overwegen zijn.

Lierse – Heusden-Zolder was een wedstrijd met een eigen sfeer en verhaal. Lierse maakte de Limburgers vakkundig in. Met Schaessens en Mitu op kop toonden de Pallieters zich eerste klasse waardig. In tegenstelling tot KHZ, dat volgende week – opnieuw – op een cadeautje van de buren uit Genk moet hopen om alsnog degradatie te ontlopen. Wat de groene Limburgers zaterdag op het Lisp lieten zien was verre van eerste klasse waardig. Op Sclessin daarentegen speelde degradatiekandidaat nummer drie een dijk van een wedstrijd. Charleroi speelde vinnig, scherp en goed. Net als Standard trouwens. Twee ploegen die willen, zijn meestal de hoofdingrediënten van een aangename wedstrijd. Dat werd het ook. Ikpeba bracht de Karolo’s even in de zevende hemel. Ook de grensrechter moet daar nog ergens vertoefd hebben toen hij Emile Mpenza vergat af te vlaggen bij de gelijkmaker.

Twee degradatiekandidaten verzekerden zich zaterdagavond echter van behoud in de eerste afdeling, zowel Cercle als Bergen, zij het wel elk met een thuisnederlaag. Het kan verkeren. Club Brugge speelde in Bergen de galamatch die kampioen Anderlecht al 3 wedstrijden zoekt. Terwijl Cercle bij momenten minstens de evenknie was van paarswit, denderde Club over de Henegouwers als een sneltrein. De Noren Lange en Saeternes en Verheyen – met een loepzuiver hattrick – toonden zich eindelijk koele afwerkers. Ondertussen, ergens in Brugge, zorgde Goran Lovre er met een magistrale halve omhaal voor dat uitblinker Ricky Begeyn zich een tweede keer mocht omdraaien.

Op Le Cannonier zette Moeskroen tegen G Beerschot de scheve situatie van voor de rust nog recht met dank aan topschutter Pieroni. Genk won verdiend maar krap de strijd om de vijfde plaats van Westerlo. En La Louvière zette zijn puike seizoen nog wat extra kracht bij met een 3-2 zege tegen Beveren. In de laatste wedstrijd, AA Gent – Lokeren besloot Buffalo Ndikumana zichzelf het enige hoogtepunt uit een matige eindeseizoenspartij te bezorgen met een magistraal aftandsschot. Volgende week volgt dé ontknoping in het degradatiedebat. Charleroi kan zich mits winst thuis tegen Bergen verzekeren van behoud. Zoniet kan Heusden-Zolder nog roet in het zebra-eten gaan strooien. Antwerp lijkt volledig te zullen overgeleverd worden aan de prestaties van de anderen. De trein richting tweede staat klaar. The Great Old staat intussen al op het perron.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties