Trots op plaats in kwartfinales

Trots op plaats in kwartfinales
Foto: © SC

 Jon Dahl Tomasson bereikte met Denemarken dankzij een 2-2-gelijkspel tegen Zweden de kwartfinales waarin Tsjechië zondag de tegenstander is. ,,Ik ben trots dat we deze groep overleefd hebben’’, zei de oud-Feyenoorder, die beide Deense treffers voor zijn rekening nam.

Tomasson bracht zijn ploeg twee keer op voorsprong. Twee keer kwamen de Zweden, die zich ook voegden bij de laatste acht, terug. Door de 2-2 was Italië in groep C de klos. ,,We hebben weliswaar niet zo goed gevoetbald, maar we staan wel in de kwartfinales. En dat is het allerbelangrijkste’’, zei Tomasson, die op de topscorerslijst met inmiddels drie treffers op gelijke hoogte kwam met de Zweedse spits Hendrik Larsson.

Denemarkens coach Morten Olsen vond het jammer dat zijn ploeg in de slotfase de winst uit handen gaf. ,,We hebben niet ons beste spel laten zien, maar wel enorm hard gewerkt. Ook in de laatste 20 minuten hadden we de mogelijkheden meer afstand te nemen. Het is jammer dat dat niet gebeurde. Nu geven we in de slotfase de eerste plaats in onze poule weg.’’
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties