Reiziger naar Boro?

Reiziger naar Boro?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Reiziger maakt definitief de overgang van FC Barcelona naar Middlesbrough, weet De Telegraaf zaterdagmorgen in haar editie te melden. De 31-jarige rechtsback van Oranje kwam vrijdagmiddag tot een overeenstemming met de Engelse club voor een contract van twee seizoenen, met een optie voor nog een.

Maandag zal de Amsterdammer worden gekeurd en waarschijnlijk dinsdag gepresenteerd. De voormalig Ajacied maakt een goed seizoen door. Niet voor niets werd hij door de Spaanse pers verkozen tot beste back van het seizoen. Desondanks kreeg hij van Barça een verlaagde aanbieding, die hij afsloeg.

Zijn nieuwe club leek Valencia te worden, maar Reiziger wilde perse naar de Premier League. ''Ik heb getwijfeld omdat Valencia een geweldige club is en me ook nog eens een gigantische aanbieding deed, maar na zeven jaar Spanje vind ik het welletjes. Ik wil na mijn carrière ook kunnen meepraten over Engeland.''

''Dat lijkt me een fantastische competitie en Middlesbrough is een ambitieuze club'', zei de 72-voudig international. Boudewijn Zenden heeft in de periode dat Oranje in Portugal voor het EK-voetbal zat, hem ingelicht over de club. Volgend seizoen speelt Middlesbrough UEFA Cup, waardoor hij ook nog Europees speelt.

Overigens twijfelt Reiziger over zijn Oranje-toekomst. ''Ik vind het nog steeds een enorme eer om voor het Nederlands Elftal te spelen. Het is een grote uitdaging om alsnog een internationale prijs te winnen. Maar aan de andere kant heeft de 'oude' generatie het stempel 'net niet'. Telkens strandden wij bij de laatste vier.''

''Misschien moet ik wel plaatsmaken voor de nieuwe generatie, die onbevangen een eindtoernooi in kan. Dat wil ik nog even op een rijtje zetten. Pas daarna beslis ik'', zo sloot Reiziger af die in Oranje steeds meer concurrentie krijgt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties