Analyse Hans Somers matchwinnaar Supercup

Hans Somers matchwinnaar Supercup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag werd in Nederland de Supercup gespeeld tussen Ajax, vorig seizoen kampioen, en FC Utrecht, bekerwinnaar. Bij Ajax begonnen zowel Tom Soetaers als Wesley Sonck aan de wedstrijd. Bij FC Utrecht begon Hans Somers op de bank.

De eerste helft was niet om aan te zien. Weinig doelkansen, slecht spel van beide teams, geen tempo in de partij. Een kans viel er te noteren, voor Sandro Calabro die alleen voor Stekelenburg opdook, maar de bal naast doel schoof.

De tweede helft was van een heel ander niveau. Steven Pienaar kon de 1-0 maken dankzij knap voorbereidend werk van Tom Soetaers. Laatsgenoemde mocht echter een minuut later vroegtijdig gaan douchen, na een trappende beweging naar Jean-Paul de Jong. Hierop nam Utrecht het heft in handen en dit leverde een doelpunt op van Alje Schut en een bal op de lat van Stefaan Thange.

Utrecht bleef Ajax op de eigen speelhelft terugdringen en leek klaar om de Johan Cruijff-schaal te veroveren, maar de tweede gele kaart voor Broerse, die veel te hard doorging op Stekelenburg, bracht de wedstrijd terug in evenwicht. Ajax geloofde er plots weer in en invaller Wesley Sneijder trapte de Amsterdammers terug op voorsprong.

Utrecht-trainer Foeke Boey bracht Hans Somers in als laatste reddingsmiddel en onze landgenoot maakte er uit een moeilijke hoek terug 2-2 van.

Nog iets later was het weer raak voor Utrecht. Na een foutje van Stekelenburg kon Hans Somers profiteren en tekende zo zijn tweede doelpunt van de avond aan. Net voor het einde van de wedstrijd maakte Darl Douglas er nog 2-4 van. FC Utrecht is na Ajax, PSV en Feyenoord de vierde club die de Johan Cruijff-schaal wint.

Hans Somers is dus matchwinnaar. Hij begon zijn carrière bij Lierse SK waar hij na drie goede seizoenen vertrok om een Turks avontuur aan te gaan. Bij Trabzonspor wilde het ook goed lukken voor de 26-jarige middenvelder, maar toch verkoos hij zijn Turkse werkgever ook na drie seizoenen te verlaten en kwam dus bij Utrecht terecht, waar hij een contract tekende tot 2008.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties