Vitesse wint openingswedstrijd

Ronny anthonis

De Nederlandse competitie startte gisteren in mineur voor Roda. Het zag er nochtans goed uit voor Roda. Na 26 minuten spelen kon Christiano de eerste goal van het seizoen binnendeviëren. Bij Vitesse dacht men aan buitenspel maar de scheidsrechter zag dat anders, 1-0 voor Roda. Een kwartier voor het einde van de eerste helft kon Nick Hofs de score in evenwicht brengen tot 1-1. Nieuwkomer Bodnár kon Roda vlak voor rust na een harde vrije schop weer op voorsprong brengen.

Na de rust was er heel wat minder te beleven tot een kwartier voor tijd. in de 73ste minuut kon Hofs zijn tweede van de avond maken, 2-2. Iedereen bij Vitesse was blij met een gelijkspel maar ze kregen meer.
Vijf minuten voor tijd trad het doemscenario voor Roda in werking, een ongevaarlijke voorzet werd door doelman Kujovic ongelukkig verlengd tot bij de helemaal vrijstaande Theo Janssens, hij had de bal alleen maar binnen te duwen. Een onverwacht einde in de openingswedstrijd, met een 2-3 overwinning voor Vitesse. Op vrijdag de dertiende brak Vitesse de reeks van 14 uitduels zonder winst.