PSV, RKC, Roda en NEC pakken volle pot

Anthony Van der Planken

ADO Den Haag heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Thuis tegen NEC werd het 1-2. Een heel zure zege, want drie minuten voor tijd stond ADO nog 1-0 voor. Platvoet had ADO al in de eerste helft op voorsprong gebracht. In de 87e minuut maakte Daneboom de gelijkmaker. ADO kwam die klap niet meer te boven en moest in blessuretijd zelfs nog de 1-2 van Boutahar incasseren.

PSV had ondertussen geen moeilijkheden met AZ Alkmaar. Thuis werd het 5-1, al hoe wel AZ aanvankelijk qua spel absoluut niet moest onderdoen. PSV toonde zich echter efficiënter: goals van de Jong (2x), Van Bommel, Park en Ooijer deden de ploeg van Stein Huysegems, die trouwens in de basis startte, de das om. Ramzi scoorde nog tegen namens AZ. PSV staat met zes punten boven aan.

Ondertussen won Roda JC in een spectaculaire wedstrijd van Heerenveen. Het werd 3-4. Cristiano opende de score, maar Huntelaar bracht de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Aruna Koné bracht Roda al gauw opnieuw op voorsprong, maar pas in de laatste twintig minuten zou de wedstrijd losbarsten: Seip scoorde eerst de 2-2, waarna Sonko weer 2-3 maakte. Rose leek Heerenveen in de slotminuten toch nog een punt te bezorgen, maar vlak voor affluiten scoorde Brouwers toch nog de 3-4.

RKC Waalwijk – Twente was een stuk minder spectaculair. Maarten Martens, door Anderlecht uitgeleend aan RKC, scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Ondertussen moest Twentenaar Zomer al lang te douchen, want hij kreeg rood in de eerste helft.