Feyenoord verslaat makkelijk Willem II

Dieter Arens

Feyenoord kende een rustige namiddag bij Willem II.
De Rotterdammers versloegen de Tilburgers met zware 0-4 cijfers.

Feyenoord begon met Kalou in de basis en dat betekende dat Thomas Buffel plaats op de bank moest nemen. Feyenoord had het meeste balbezit in de 1ste helft en dat resulteerde in enkele goede kansen. Kalou kreeg 2 keer de mogelijkheid om de score te openen, maar verkwanselde ze allebei. Even later stak Willem II de neus aan het venster. Kevin Bobson haalt uit met een zwaar schot, maar zijn bal belandde tegen de paal, pech voor Willem II.
Even voor de rust was het dan toch raak voor Feyenoord. Kalou verzilverde nu wel zijn zoveelste kans van de wedstrijd en maakte de 0-1, dat was tevens ook de ruststand.

Na de rust, maakte Feyenoord na nog geen 10 minuten spelen, de 0-2. Na een individuele actie van Ono maakte hij de 0-2. Willem II was aangeslagen en kon de bakens niet meer verzetten. Het werd zelfs nog erger. Eerst maakte Hossam Ghaly met een laag schot de 0-3 en in de laatste minuut pikte topschutter Kuyt ook nog zijn doelpuntje mee. 0-4 werd de eindstand.

Feyenoord start zeer sterk aan het nieuwe seizoen. Het scoorde al 10 doelpunten en kreeg nog maar 1 doelpunt tegen. Dat belooft voor het vervolg van de competitie.