Doelpuntenfestival in de Amsterdam Arena

Dieter Arens

Nac Breda kreeg het hard te verduren in de Amsterdam Arena tegen Ajax. Het werd maar liefst 6-2.

Het eerste doelpunt was nochtans voor NAC. Cornelisse schoot NAC naar een 1-0 voorsprong, maar die vreugde was van korte duur. Ajax maakte snel gelijk via Ibrahimovic. Op aangeven van Sneyder maakte hij van dichtbij de 1-1. Even voor de rust werd het 2-1 voor Ajax, een eigen doelpunt van Zonneveld.

Na de rust werd het een echt doelpuntenfestival. Eerst maakte verdediger Heitinga de 3-1 en daarna mocht Sneyder een vrije trap nemen die hij heerlijk in de kruising trapte, 4-1.
Het mooiste doelpunt van deze namiddag kwam op naam Ibrahimovic. Hij toverde met de bal en zette iedereen voor schut, 5-1. Slot en Maxwell zorgden respectievelijk voor de 5-2 en 6-2 eindstand.