Frankrijk slechts gelijk

Frankrijk speelde vanavond zijn eerste wedstrijd in Groep 4 van de Kwalificatieronde voor het WK2006 in Duitsland.

Eerder op de avond won Ierland met 3-0 van Cyprus en Zwitserland verpulverde de Faeröer met 6-0.

Frankrijk begon de wedstrijd met Coupet, Evra, Gallas, Givet, Mendy, Squillaci, Makelele, Rothen, Vieira, Henry en Saha.

De wedstrijd begon traag. Frankrijk probeerde te voetballen, maar slaagde er niet in kansen te creëren. Israël verdedigde goed. Enkele mogelijkheden waren er wel via Gallas, Henry, Givet, Makelele en Saha. Israël verraste, zoals Griekenland op het EK. Met een strakke verdediging sloegen ze erin de Fransen in de tang te houden. Het Franse publiek in het Stade de France liet haar ongenoegen blijken.

De tweede helft was niet veel beter... Tot Mendy en Rothen vervangen werden door Giuly en Pires. Eindelijk kwam er vaart in het spel van les Blues, maar de beste kansen waren nu voor Israël. Net als in de wedstrijd tegen Bosnië scandeerde het Franse publiek Zi-Zou! Zi-Zou! Ook de vier extra minuten konden de Fransen niet meer helpen.

Frankrijk blijft in het eigen Stade de France dus steken op een scoreloos gelijkspel tegen Israël. Woensdag moet La France ‘New generation’ naar de Faroër.

Het klassement in groep 4 ziet er nu als volgt uit: Zwitserland staat bovenaan met het maximum van drie punten, samen met Ierland. Frankrijk en Israël hebben allebei een punt en Cyprus en de Faeröer staan laatste zonder punten.