Voorbeschouwing CL Groep E

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voorbeschouwing CL Groep E
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen is het zo ver: de Champions League 2004-2005 gaat dan van start. Gedurende negen maanden gaat Europa op zoek naar haar beste team. 32 ploegen zijn kandidaat, maar slechts één gaat met de eindzege lopen. Bij ons komen jullie alles te weten over het grootste clubtoernooi ter wereld!
 
Zeg nou zelf: met welke groep konden we beter beginnen dan met Groep E? In deze groep nemen PSV Eindhoven, Panathainikos Athene, Rosenborg Trondheim en Arsenal het tegen elkaar op. Het staat buiten keif dat Arsenal geldt als uitgesproken favoriet in deze poule. PSV, Panathinaikos en Rosenborg strijden om stek nummer twee en drie.
 
Aan het begin van het seizoen werd van PSV Eindhoven weinig verwacht. De Nederlandse topclub boette met het vertrek van Mateja Kezman, Arjen Robben, Ronald Waterreus, Kevin Hofland en Dennis Rommedahl flink aan kwaliteit in en leek zich daarom te moeten opmaken voor een overgangsjaar. Niets bleek minder waar, want PSV kwalificeerde zich vlot voor het kampioenenbal (7-3 tegen Rode Ster Belgrado in de derde voorronde) en is co-leider in de Nederlandse competitie. De Eindhovenaren trokken met Philip Cocu, DaMarcus Beasley, Nathan Coe en Csaba Fehér heel wat talent aan en lijken zo klaar om nog eens mee te doen voor de tweede ronde. Tot nog toe slaagde PSV daar nog geen enkele keer in. Het wordt afwachten of de jonge jongens daar verandering in kunnen brengen.
 
Panathinaikos kende afgelopen seizoen veel succes. De Grieken wonnen hun competitie ten koste van Olympiakos, dat zo voor het eerst sinds zeven jaar naast de titel greep. Bovendien nam de kampioen ook de Griekse beker in beslag. In Europa verging het echter minder: Panathinaikos sneuvelde in de eerste ronde van de Champions League. Het bereikte nog de UEFA-Beker, maar ook daar liep het niet echt vlot. Men werd uitgeschakeld door Auxerre, dat daarna zelf van PSV verloor. Panathinaikos trok met Maciej Bykowski en Rudolf Skácel twee nieuwe spelers aan, maar moest niettemin EK-winnaars Nikopolidis en Seitaridis laten gaan. Alain Raguel, Srdan Andric en Dumitru Mitu kwamen er eveneens bij.
 
Rosenborg is sinds enkele jaren uitgegroeid tot vaste klant in de Champions League. Vorig jaar waren de Noren afwezig, maar dit jaar spelen ze opnieuw mee in de groepsfase. Toch liep de kwalificatie niet van een leien dakje, want in Israël kon men pas in blessuretijd verlengingen afdwingen tegen Maccabi Haifa. Bij de Noren vertrok Azar Karadas. Met Mikael Dorsin, Robbie Russel, Ivar Ronningen en Daniel Omoya werd er dan weer stevig ingekocht. Rosenborg zal het vooral moeten hebben van hun strakke organisatie en defensie, want scoren doet men Europees niet echt makkelijk.
 
En dan is er uiteraard Arsenal. De Londense club domineert de Engelse Premier League al ruim een jaar, maar blijft nog steeds op zoek naar Europese successen. Het enige wat Arsène Wenger nog niet won, is een Europese prijs. Veel opvallende transfers waren er niet te melden in Londen, maar gezien de sterkte van het team was dat ook absoluut niet nodig. Het wordt gewoon wachten tot Thierry Henry ook Europees ontploft. Als dat gebeurt, is een Europese prijs erg dichtbij.
 
Morgen ontvangt Arsenal trouwens PSV. De Eindhovenaren zijn geen onbekende voor de Engelse kampioen, want twee seizoenen geleden ontmoetten beide clubs elkaar al in de eerste ronde. PSV verloor thuis met 0-4, maar speelde op de laatste speeldag wel scoreloos gelijk op Highbury. De Gunners waren toen wel al zeker van kwalificatie. Bij PSV mist Kasper Bogelund wellicht de wedstrijd.
 
Panathinaikos speelt op hetzelfde moment thuis tegen Rosenborg. Het moet meteen raak zijn voor de Grieken, want van rechtstreekse concurrenten moet je thuis altijd winnen. In 1996 namen beide ploegen het al eens tegen elkaar op. Rosenborg kwalificeerde zich toen na verlengingen ten koste van Panathinaikos. Benieuwd wat het morgen wordt!
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties