Mitu ‘Ik ben bang voor werkloosheid’

Rita De Meyer
| 0 reacties
Mitu ‘Ik ben bang voor werkloosheid’
Foto: © SC

Marius Mitu is sinds afgelopen weekend gekend door elke voetbalfanaat. Vorige zaterdag maakte de Roemeense speler immers twee schitterende doelpunten. Daarop volgde nogal wat  media-aandacht. Het was ook die zaterdag dat hij zich voor ’t eerst tegenover een journalist liet ontvallen Belg te willen worden. Uiteraard stof voor nog meer artikels en natuurlijk voor een Mitu in de nationale ploeg.

Marius Mitu zegt zelf in een interview dat op ‘Rode Duivel’ worden net iets teveel nadruk wordt gelegd. Hij blijft ook in zijn hart een Roemeen. Hij wil immers hoofdzakelijk Belg (en EU-burger) worden omwille van de andere voordelen. Deze dubbele nationaliteit houd bijvoorbeeld ook een langer visum in voor bezoeken van zijn moeder (nu beperkt tot max 3 mnd).

Maar ook voor de toekomst van zijn carrière levert dit voordelen op en het is Mitu vooral daarom te doen. “Als EU-burger kan je veel makkelijker aan de slag in de buitenlandse competities.” weet hij en eind dit seizoen loopt zijn contract bij Lierse af. “Het betekent echter niet per se dat ik Lierse verlaat. Krijg ik van  Lierse een mooi aanbod, dan blijf ik wellicht. Maar tot dusver heb ik nog van geen enkele club een aanbod gekregen en ik ben bang voor werkloosheid.”
 
Wat de naturalisatie betreft, Mitu is van plan de procedure eerstdaags op te starten, maar er ontbreken voorlopig nog enkele documenten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties