Rooney en Ferdinand tegen Liverpool?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Rooney en Ferdinand tegen Liverpool?
Foto: © SC

De absolute topper van de zesde speeldag in de Premier League is zonder twijfel Manchester United-Liverpool. De Mighty Reds hebben slechts zeven op twaalf na vier wedstrijden. De Red Devils doen het met zes op vijftien nog slechter. Winnen is maandag dus een must voor beide titelpretendenten. 






Teamnieuws Manchester United:

Sir Alex Ferguson kan na zijn lange schorsing terug beroep doen op verdediger Rio Ferdinand. Na acht maanden zou de 25-jarige Engelse international nog eens een officiële wedstrijd kunnen spelen. Ferguson gaat hem waarschijnlijk meteen opstellen in de topper tegen Liverpool. Volgens de manager gaat de terugkeer van Ferdinand de resultaten van de Mancunians enorm verbeteren. Het blessureleed van Wayne Rooney lijkt voorbij. De 18-jarige wonderboy zou zijn debuut voor United kunnen maken, maar start bijna zeker op de bank. Hij is nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Ryan Giggs zal aantreden in zijn 600ste match voor Man Utd. Voor Ruud van Nistelrooy wordt het zijn 100ste.  

Man Utd: Howard, Carroll, P Neville, Heinze, Ferdinand, Silvestre, Keane, Spector, Bardsley, Eagles, Ronaldo, Van Nistelrooy, Djemba-Djemba, Miller, Kleberson, Bellion, Richardson, Fletcher, Giggs, Scholes, Smith.


Teamnieuws Liverpool:

Rafael Benitez hoeft zich weinig zorgen te maken over Blessures. Alleen Vladimir Smicer en Sinama Pongolle zijn nog een hele tijd out. Chris Kirkland is terug speelklaar, maar Jerzy Dudek zal zijn plaats in doel normaal wel behouden. Na een goede wedstrijd tegen Monaco zou Xabi Alonso opnieuw de voorkeur krijgen op Dietmar Hamann. De Mighty Reds gaan met veel vertrouwen naar Old Trafford. De laatste vier jaren konden ze er drie keer winnen. Voor Liverpool is de wedstrijd tegen Manchester United de belangrijkste van het seizoen, samen met de derby tegen Everton. Ook manager Benitez heeft dit door. Hij kijkt vol vertrouwen uit naar het duel na de goede prestaties van zijn team tegen Charlton en Monaco.

Liverpool: Dudek, Josemi, Carragher, Hyypia, Henchoz, Riise, Garcia, Hamann, Gerrard, Alonso, Kewell, Cisse, Baros, Finnan, Warnock, Biscan, Kirkland, Diao, Traore.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties