Éboué voelt zich goed in Beveren

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Éboué voelt zich goed in Beveren
Foto: © SC

Het gaat met Beveren niet al te goed in de competitie. Slechts zes punten op zeven wedstrijden is een slecht resultaat. Europees gaat het een pak beter. Beveren mag donderdag een 1-1 verdedigen thuis tegen Sofia. Als het doorstoot naar de 2de ronde mag het tot nieuwjaar meedraaien in de UEFA beker.

Één man lijkt zich weinig zorgen te maken. Emmanuel Éboué voelt zich goed in Beveren.

"Beveren en België hebben van mij een heel ander mens gemaakt. Ik ben een pak rustiger geworden dan vroeger. Sinds kort woon ik samen met mijn vriendin Aurelie in een appartement net achter het stadion. Aurelie komt uit Luik en praat dus Frans. Gelukkig maar", lacht Eboué. "Vijf maanden geleden zijn we de fiere ouders geworden van ons allereerste dochtertje Clara. Als ik bij mijn gezin ben, voel ik me opperbest. Ik wil de hele tijd dicht bij hen zijn. Het is een droom die in vervulling gaat. En als ik me met mijn dochtertje kan bezighouden, ben ik de gelukkigste man ter wereld. Ze brengt me tot rust en geeft me extra motivatie om het op het voetbalveld supergoed te doen."

Éboué staat gekend voor zijn goed humeur en zijn fantastische lach. Hij houdt van plezier maken, zowel op als naast het plein.

"Ik ben altijd blij. Het ligt simpelweg niet in mijn aard om me boos te maken. Ik doe dat gewoon niet graag. Het wordt op den duur ook een gewoonte om lachend door het leven te gaan. Ook van stress heb ik nauwelijks last. Ik nam voor de trip naar Sofia inderdaad mijn radio mee op de bus en het vliegtuig om voor wat ambiance te zorgen onderweg. Ik dans graag en maak graag veel plezier. Ook na elke wedstrijd staat die radio in de kleedkamer keihard. Dan tover ik de kleedhokjes even om tot een kleine discotheek."

Dat Ivorianen snel van zich terug bijten hebben we vorig seizoen in de competitie gezien. Ook Europees hebben ze al bewezen dat hun potjes snel overkoken. Éboué doet er alles aan om het dit seizoen niet zo ver te laten komen.

"De tegenstander speelt dit seizoen door kleine, irritante foutjes goed in op het feit dat de Ivorianen zich snel ergeren op het veld. Ik wil mijn collega's beschermen als ze zich opwinden zodat ze geen domme gele of rode kaarten pakken. Het is mijn job. Ik speel al verscheidene seizoenen bij Beveren en moet dus een beetje de leiding nemen."

Of Éboué nog lang in België zal spelen is onzeker. Enkele Europese topclubs zouden reeds interesse getoond hebben in hem, alsook in zijn 2 landgenoten Né en Junior.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties