Roma-Inter: spektakelstuk met zes goals

Ronny anthonis

De laatste wedstrijd van de vijfde speeldag in de Serie A, waarin Roma Inter partij gaf, was er één om van te snoepen. Het werd een felbevochten wedstrijd waarin neo Roma-coach Del Neri zijn manschappen 3-3 zag gelijkspelen.

Na een kleine tien minuten kon Vicenzo Montella, die onder Völler niet mocht spelen, de score openen. Een klein bedankje en meteen een mooi welkomsgeschenk voor trainer Del Neri. Van toen af werd het een zeer leuke wedstrijd die goed op en af ging. Inter claimde een penalty nadat Martins werd onderuit gehaald maar kreeg die niet. Kansen langs beide kanten maar ook veel duels. Zo verkocht De Rossi een doodschop aan Martins, geen sanctie voor De Rossi, wel een vervanging voor Martins. In zijn plaats kwam Edgar Davids. De gelijkmaker hing in de lucht en kwam er ook, vlak voor rust. Cambiasso mocht helemaal vrij inkoppen, sportieve weerwraak langs de kant van Inter.

Na vijf minuten in de tweede helft schoot Veron Inter op voorsprong. Zijn afgeweken schot zorgde voor de 1-2. Het werd zelfs nog 1-3 enkele minuten later na een mooi schot van Recoba.
Boeken toe voor Roma zou je denken! Maar toen moest alle spektakel nog beginnen. Kapitein Totti gaf voor Roma het goede voorbeeld. Met een mooie vrije schop bracht hij niet alleen Roma weer in de match maar scoorde hij ook zijn hondertste goal in de Serie A.

Roma zou nu moeten vechten maar het leek op een anticlimax, boosdoener van dienst was (alweer) Cassano. Na zijn wissel ten voordele van Mido wist hij niets beter dan de nieuwe coach Del Neri uit te schelden. Cassano werd op zijn beurt ook getrakteerd op en alleszeggend luid boe-geroep komende van de Roma-aanhang.

Toch kon Roma nog gelijk maken,  een kwartier voor tijd kon De Rossi de bal simpel binnentikken na een vrije schop. De wedstrijd bleef evenwel nog mooi om volgen maar het resultaat stond toen al vast, 3-3 na een mooie en spektakelrijke voetbalavond in het Stadio Olimpico.