Analyse Speeldag 9 Ligue 1 (1)

Speeldag 9 Ligue 1 (1)

Vanavond stond het eerste luik van de negende speeldag in Frankrijk op het programma. In de vooravond versloeg Marseille buur Istres met (lees ook: Marseille wint burenduel). PSG won haar wedstrijd, Monaco verloor verrassend en Bordeaux speelde gelijk.

Monaco kwam nochthans met 3-0 voor tegen Nice maar verspeelde de partij nog in de laatste 25 minuten. De eerste echt kans was al meteen raak voor de Monegasken. Javier Saviola verlengde een vrije schop van Chevanton in doel na vier minuten. In de twintigste minuut was het weer raak. Emmanuel Adebayor maakte er na een mooie actie van Saviola 2-0 van in het Stade Louis II waar 17500 toeschouwers de wedstrijd volgden. De derby van de Côte d'Azur werd op het scherp van de snee gespeeld.
Net na rust was er een goede parade nodig van doelman Roma om de 2-0 op het bord te houden, maar enkele minuten later veranderden de scorebordjes toch. Emanuel Adebayor maakte zijn tweede doelpunt van de avond door doelman Gregorini te lobben. In de 67ste minuut volgde de ommekeer. Victor Agali maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen en hierbij zou het niet blijven. Flavio Roma haalde de bal nog enkele keren mooi uit doel, maar vijf minuten na zijn eerste doelpunt maakte Agali de aansluitingstreffer. Nice kreeg meer en meer vertrouwen en drukte Monaco nu helemaal terug op haar eigen helft. Rodriguez flaterde achterin en dit was voor Agali de uitgelezen kans om er 3-3 van te maken. Marama Vahirua vervolledigde het Monegaskische doemscenario en scoorde de 3-4. Rodriguez van Monaco en Sammy Traoré van Nice kregen net voor tijd nog een terechte rode kaart.

Bastia kwam na zeventien minuten op voorsprong tegen PSG dankzij een doelpunt van Youssouf Hadji, maar in twee minuten tijd kwam PSG terug. Fabrice Pancrate en iets later Reinaldo scoorden en PSG kon zo haar tweede wedstrijd op rij winnen en krijgt zo wat meer ademruimte.

Caen en Bordeaux hielden elkaar in evenwicht. Na 21 minuten kwam de thuisclub op voorsprong toen Sébastien Mazure scoorde. Pas net voor het uur kon Bordeaux gelijkmaken via Camel Meriem, maar verder als de gelijkmaker kwamen les Girondins niet.

Ook Lens en Ajaccio speelden 1-1 gelijk. Al in de eerste minuut scoorde Alou Diarra en toont hiermee dat hij een selectie voor het Franse nationale team waard is. Waldir Pereira Lucas maakte met zijn vierde doelpunt van het seizoen 1-1 van en hier bleef het bij.

De laatste in de stand, Strasbourg, kreeg het bezoek van Nantes. Na 34 minuten zette Mamadou Bagayoko de bezoekende elf op voorsprong en pas in de 91ste minuut kon die voorsprong verdubbeld worden. Jérémy Toulalan was de doelpuntenmaker. Net als in Monaco-Nice vieler er twee rode kaarten. Pascal Camadini (Strasbourg) en Gilles Yapi yapo (Nantes, ex-Beveren) werden uitgesloten.

Morgen staan er nog vier wedstrijden op het programma.