Analyse Stunt van verbeten Dames Zultse VV

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Stunt van verbeten Dames Zultse VV
Foto: © SC

Op de zesde speeldag speelde een verbeten Dames Zultse VV zich in de kijker. Overigens mag die puntendeling van de groen-gelen tegen medeleider Eva's Kumtich als een stunt worden aanzien. Ere wie ere toekomt.

Het was slechts in de ultieme fase dat Zultse VV dit exploot vastlegde. Twee minuten voor tijd scoorde aanwinst Lien Van Assche de verdiende gelijkmaker. Nochtans zorgde Kumtich met de openingstreffer via Kathy Panken voor een uitstekende uitvalsbasis. Een opdoffer anderzijds voor Zultse dat nadien net geen tweede doelpunt incasseerde. In dat blitz-aanvangskwartier moest de thuisploeg alle hens aan dek roepen.

Ongeveer halfweg keerde het tijd toen Joke Verlinde met een fraai afstandsschot Zultse langszij bracht. Desondanks gaf Kumtich geen kik om even later tevergeefs een strafschop te claimen. Tot bij rust hield een strijdvaardig Kumtich de thuisploeg op eigen helft gevangen. Toch wist een bedrijvige Lien Van Assche te dreigen maar vond Kumtichse goallie Heidi Peeters op haar weg. Na de hervatting verdubbelden de bezoekers via Cindy Versauw en dacht iedereen dat Zultse zou begeven. Naar zou blijken een waanvoorstelling want Van Assche hield de hoop levendig met een tweede gelijkmaker. Dat liet Kumtich uiteraard niet ongestraft over zich heen gaan. Bovendien bleek  Dame Fortuna de bezoeksters gunstig gezind toen een poging via Kelly De Cubber naar een derde doelpunt leidde. Een owngoal die als het ware Zultse de pijngrens deed overschrijden want Lien Van Assche zorgde voor een geestdriftige Zultse ontlading met de gelijkstellende treffer.

Blijkbaar kon Vlimmeren tegen Oud-Heverlee Leuven gelijke tred houden in de eerste helft. Duidelijk was overigens dat de neofiet stilaan het ritme van eerste klasse onder de knie krijgt. De thuisploeg zette zijn snelle spitsen in als tegenzet voor het betere OHL-combinatievoetbal. Dat lukte aanvankelijk want Nathalie Stessens tilde Vlimmeren op voorsprong. Het bezoekende antwoord mocht er ook wezen want in een mum van tijd zette Elke Vandendael met een vrije trap de stand weer gelijk. Op het uur was thuisdoelvrouw Romy Van Troy genoodzaakt de noodgreep te gebruiken op de doorgebroken Fanny Kimpe. Een koud kunstje voor Ingrid Van Herle om  vanop de stip OHL op voorsprong te brengen. Blijkbaar zorgde de ingreep van OHL-trainer Marc Brodelet voor een meer strijdvaardiger OHL. Er werden talloze kansen afgedwongen temeer Vlimmeren stilaan fysiek verzwakte. Nadat Kimpe de paal op haar weg vond betrok ze nadien Ilse Goris in een splijtende actie succesvol afgewerkt door Katrien Torfs.

Medeleider Zuid-West-Vlaanderen was heel wat beter in de afwerking en dat zou uiteindelijk Lentezon Beerse de nederlaag bezorgen. In de eerste periode hielden de geordende combinaties van de thuisploeg Beerse in de tang. Dat Christine Saelens daar halfweg een orgelpunt op plaatste was de logika zelf. In het vierde kwartier pakte Zuid-West snel uit met de verdubbeling via een inknikkende Delphine Cael. Slechts in het slotkwartier zetten de bezoeksters de thuisploeg onder druk. Pogingen van Nele Saelen en Maureen De Keyser kenden echter geen succes. Zuid-West replikeerde evenwel snedig en daarin  speelde bezoekende doelvrouw Liesbeth Molenberghs zich in de kijker. Eenmaal kende ze geluk toen een  loeier van de ingevallen Lindsay Versichel op de paal strandde.

Landskampioen Rapide Wezemaal kon niet beschikken over Meeus, Courtois, Elsen en doelvrouw Haesen(geselecteerd voor de nationale -19) en de gekwetste Hanne Vandegoor. Anderzijds likte Oostende ook zijn wonden wegens drie geblesseerden en drie speelsters de voorbije week slachtoffers van een verkeersongeval. Uiteraard dat Wezemaal alsnog domineerde want na vijf minuten opende Femke Maes de debatten met de openingstreffer. Nog voor rust knikte Kristel Verelst de verdubbeling tegen de touwen.  Na rust kreeg blijkbaar de thuisploeg geen lijn in zijn acties tot topschutster Verelst uit haar krammen schoot met twee doelpunten. In de slotfaze zorgde Evi Willekens voor de forfaitcijfers tegen een machteloze kustploeg.

Het duel tussen VCD. E. Aalst en DV Borgloon verliep vaak gelijkopgaand. Dat profileerde zich ook in de cijfertaal want in de eerste helft scoorden beide rivalen ieder eenmaal. Ook na de hervatting kon geen van beide echt zijn wil opdringen. Beide scoorden een tweede maal maar konden eigenlijk mekaar nooit in de maling nemen om de winninggoal te scoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties