Tsjechië en Finland lossen verwachtingen in

Anthony Van der Planken

Vanavond vielen er in Groep 1 van de Europese WK-kwalificaties geen verrassingen te noteren. Zowel Tsjechië als Finland wonnen hun thuiswedstrijden.

Tsjechië moest wel langs Roemenië, dat voor de wedstrijd aan de leiding stond in de poule. De Tsjechen hadden op de openingsspeeldag verloren in Nederland, terwijl Roemenië al een negen op negen op zak had. De Tsjechen trokken na negentig minuten knokken aan het langste eind. Jan Koller scoorde op slag van rust de enige goal van de partij vanop de penaltystip. Vlak na rust waren de Roemenen nog ontzettend dicht bij de gelijkmaker, maar Cech bracht redding bij een inzet van Pancu. De 1-0 bleef zo tot het einde op het bord.

Finland kon bij winst tegen Armenië op gelijke hoogte komen met Roemenië. In drie wedstrijden verloren de Scandinaviërs tot nu toe slechts één keer. De thuiswedstrijd tegen Armenië zorgde voor opnieuw drie punten, want het werd 3-1. Nog voor het halfuur kwam Finland 2-0 voor via goals van Kuqi en Emerenko Jr. Shahgeldyan maakte nog 2-1, maar in de laatste minuten sloeg Kuqi alsnog een tweede keer toe.

Vanavond speelt Nederland nog in en tegen Macedonië. De stand in Groep 1 ziet er voorlopig zo uit: