Analyse 9e speeldag : Dortmund in crisis

9e speeldag : Dortmund in crisis

Op de negende speeldag heeft Hamburg het "duel der crisisploegen" bij Dortmund met 0-2 gewonnen. Met een doelpunt van Mpenza in de negende minuut klom Hamburg op voorsprong. In de tweede helft dikte Jarolim (op assist van Mpenza) nog aan tot 2-0 nadat de gele thuisdefensie flaterde.

Hoe het verder moet in Dortmund weet niemand, ook de fans niet die uit wanhoop de poorten van het stadion bezet hebben zodat de spelers niet konden vertrekken. Enkelen onder hen durfden een confrontatie aan met de suppporters die hun spelers vooral een gebrek aan inzet en professionaliteit aanwrijven.

Ook Mönchengladbach kan thuis blijkbaar niet winnen. Ditmaal zegevierde Hannover 96 met 0-2.
Van Kerkchoven werd aan de rust vervangen, Van Hout speelde de laatste twintig minuten.

Bayern München boekte een zuinige zege in Rostock met doelpunten van Sagnol (82') en Scholl (85') en besliste nog maar eens een wedstrijd in de laatste minuten.

Landskampioen Bremen won met duidelijke cijfers van Nurnberg: 4-1.

Kaiserslautern en Leverkusen hielden het op een doelpuntenloos gelijkspel.

Bielefeld won eindelijk thuis door een doelpunt van Buckley in de 40e minuut.

Wolfsburg herpakte zich en stuurde Bochum met een droge 3-0 naar huis.